Compania de securitate cibernetică Kaspersky se confruntă cu acuzații serioase privind colaborarea cu armata rusă


Compania de securitate cibernetică Kaspersky se confruntă cu acuzații serioase privind colaborarea cu armata rusă în furnizarea de tehnologie pentru dronele militare. Un raport publicat de ziarul austriac DerStandard, bazat pe investigațiile Grupului Informnapalm, indică faptul că Kaspersky ar fi furnizat software pentru dirijarea dronelor utilizate în Ucraina, în conflictul cu forțele ucrainene.

Potrivit acestui raport, Kaspersky, fondată de un cetățean rus cu sediul în Anglia, ar fi implicată în eforturile de război ale Rusiei, ajutând cu tehnologia sa de inteligență artificială. Documentele interne ale companiei, transmise OSINT, un grup specializat în investigații high-tech, arată că există legături între Kaspersky și producătorul de drone Albatross, încă din 2018.

Se presupune că doi angajați ai Kaspersky au fost implicați semnificativ în dezvoltarea dronei de spionaj Albatross, în timp ce lucrau pentru Kaspersky. Unul dintre acești angajați chiar a condus departamentul de mijloace anti-dronă al companiei. Tehnologiile centrale ale Albatross, precum urmărirea oamenilor folosind învățarea automată, ar fi fost dezvoltate de dezvoltatorii Kaspersky.

Aceste acuzații au fost respinse vehement de către Kaspersky, care le-a catalogat drept declarații false, inexactități și speculații. Compania a susținut că proiectul pilot menționat viza operațiuni umanitare, iar colaborarea cu Albatross a fost întreruptă în 2022. Mai mult, Kaspersky a subliniat că angajații care au fost implicați în dezvoltarea dronei Albatross au lucrat înainte să se alăture companiei și că cooperarea a fost axată doar pe soluția anti-dronă deja existentă a Kaspersky.

În ciuda acestor negări, acuzațiile ridicate împotriva Kaspersky pun sub semnul întrebării integritatea și neutralitatea acestei companii în domeniul securității cibernetice, atrăgând atenția asupra legăturilor sale controversate cu guvernul rus și cu activitățile militare ale Rusiei.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult