Concursul „Aegyssus Horse Show” 2024 va începe peste o săptămână

Cea de-a doua ediţie a concursului Aegyssus Horse Show, organizat de clubul tulcean Real Racing, condus de dr. Ştefan Răileanu, va avea loc la Tulcea în perioada 17-20 octombrie 2024, conform datelor publicate pe pagina clubului de echitație. Concursul, organizat cu finanțare din partea Consiliului Judeţean Tulcea, se va desfăşura în incinta Clubului Real Racing (Șoseaua Murighiol km 3,5, Tulcea) și este dedicat în primul rând celor mici, cu vârste cuprinse între 7-18 ani, adică începătorilor în ale echitaţiei, după cum a transmis instituția tulceană finanțatoare. Cronologic, în primele două zile, 17-18 octombrie, vor avea loc cursurile de dresaj şi working equitation, vineri, 18 octombrie va fi şi şedinţa tehnică, iar sâmbătă, 19 octombrie va începe concursul ecvestru. Sâmbătă, de la ora 09.00, vor începe probele de încurajare working equitation pentru cele trei categorii, guided miniworkers (mini-1), miniworkers (mini-2) şi începători (î), şi proba de maniabilitate-stil. De asemenea, de la ora 13.00 va fi organizată şi o parada de atelaje, iar o oră mai târziu va începe proba de cross country. Probele de sărituri peste obstacole sunt programate de la ora 16.00 şi sunt împărţite pe trei categorii şi anume: bare pe pământ/cavaleţi (stil), obstacole 40 cm şi obstacole 80 cm. La ora 18.00 va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorilor. Zeci de cupluri cal – călăreţ, din Tulcea dar și din alte judeţe ale ţării, vor lua parte la ediţia din acest an a concursului Aegyssus Horse Show. Evenimentul se va încheia duminică, 20 octombrie, când va avea loc o excursie științifică în Delta Dunării.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult