Consilierii judeţeni discută și votează proiecte de hotărâre în ședință extraordinară. Mihai Lupu, a depus plângere penală împotriva președintelui ADD, Ana-Maria Vătămanu

Astăzi, 17 aprilie 2024, consilierii județeni s-au reunit într-o ședință extraordinară pentru a dezbate și vota un număr de șase proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi.

Primul proiect a vizat modificarea componenței Comisiei de specialitate Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență a Consiliului Județean Constanța pentru mandatul 2020 – 2024. Acest lucru a fost necesar ca urmare a încetării de drept a mandatului deținut de Dorin Dumitru Opreanu și a validării mandatului de consilier județean al lui Alexandru Grăniceru.

În continuare, aleșii locali au aprobat proiectul de “Reabilitare, modernizare și dotare a Palatului Administrativ Constanța”, actualizând în același timp indicatorii tehnico-economici aferenți acestuia. Proiectul, aprobat pentru finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027, își propune îmbunătățirea performanței energetice a Palatului Administrativ prin reducerea consumului de energie și extinderea utilizării surselor regenerabile de energie. După actualizarea indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 54.396.866,88 lei cu TVA.

De asemenea, a fost aprobat proiectul de “Reabilitare a Bibliotecii Județene I.N. Roman Constanța”, care a fost acceptat pentru finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027. Noii indicatori tehnico-economici, actualizați în ședința de astăzi, indică o valoare totală a investiției de 16.959.773,93 lei cu TVA.

Aceste proiecte de modernizare și eficientizare au ca obiectiv principal obținerea unei certificări energetice de tip A, conform standardelor europene, pentru ambele clădiri. Astfel, se urmărește alinierea la standardele operaționale ale altor instituții similare la nivelul UE. Implementarea acestor proiecte va facilita inițiativele locale de digitalizare, organizare de evenimente culturale și promovarea turistică.

În final, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de retragere a Unității Administrativ Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Proiectul a fost motivat de refuzul repetat al asociației de a furniza informații solicitate referitoare la stadiul de implementare a proiectelor și situația financiară a asociației. Acest lucru a generat incertitudini privind implementarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021-2027. Cu toate acestea, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat, 20 de consilieri județeni abținându-se.

La finalul ședinței, președintele CJC, Mihai Lupu, a anunțat depunerea unei plângeri penale împotriva președintelui ADD, Ana-Maria Vătămanu, și sesizarea procurorilor și a Curții de Conturi. Lupu a subliniat că demersurile inițiate de ADD, prin președintele Ana-Maria Vătămanu, sunt considerate ilegale și frauduloase și pot aduce grave prejudicii financiare Unității Administrativ-Teritoriale Județul Constanța.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult