Consiliul Județean Tulcea va desfășura miercuri, 24 aprilie, conferința de recepție a lucrărilor la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea, la finalul unui proiect de dezvoltare, întins pe durata a doi ani.

Consiliul Județean Tulcea va desfășura miercuri, 24 aprilie, conferința de recepție a lucrărilor la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea, la finalul unui proiect de dezvoltare, întins pe durata a doi ani. Lucrările au avut ca obiectiv aducerea infrastructurii la standardele operaționale și de securitate cerute de normele europene pentru operarea de zboruri, dar și de noile reglementări impuse aeroporturilor din România, după intrarea țării noastre în Spațiul Schengen.

La conferința de prezentare a rezultatelor investiției vor fi prezenți, alături de conducerea Consiliului Județean și a aeroportului, oficiali guvernamentali de la nivel național și local, delegați ai Asociației Aeroporturilor din România și ROMATSA, reprezentanți ai operatorilor aerieni și antreprenori din turism. Aceștia vor expune planurile și perspectivele pentru operarea zborurilor directe, precum și impactul așteptat asupra economiei locale.

După conferința oficială, vineri, 26 aprilie, începând cu ora 10:00, toți tulcenii și vizitatorii din întreaga regiune sunt așteptați să viziteze noile facilități ale aeroportului în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”.

Astfel, invitații vor avea ocazia să viziteze noul terminal și să se bucure de o expoziție de tehnică militară, la care își vor da concursul principalele instituții militarizate din județul Tulcea, fiind pregătită și o prezentare de mașini restaurate cu valoare istorică. Punctul culminant al evenimentului va fi un spectaculos show aviatic unde va evolua Aeroclubul României, prin Șoimii României – Hawks Of Romania, de la ora 16:00.

Ca urmare a construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal. Astfel, aeroportul răspunde, în acest moment, standardelor cerute de companiile aeriene, pentru operarea de zboruri regulate și în regim charter, și deschide noi oportunități atât de creștere a numărului de turiști străini în județ, cât și de călătorii directe, către destinații din străinătate, pentru tulceni.

Alături de construcția noului terminal, investiția a vizat și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor.

Acest amplu proiect de extindere a infrastructurii aeroportuare, inițiat și derulat de Consiliul Județean, vine în completarea unor investiții anterioare, necesare aducerii aeroportului la un nivel optim de funcționare. După ce, timp de mai bine de 40 de ani, facilitatea care asigură conectarea județului pe cale aeriană a fost exclusă de pe lista priorităților administrațiilor locale, în ultimii ani, Aeroportul „Delta Dunării” a mai beneficiat de modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare, dar și de dotarea cu sisteme de securitate și control, echipamente și utilaje pentru întreținerea și operarea în condiții de siguranță.

Odată cu punerea în operare a noului terminal de pasageri, aeroportul din Tulcea devine, în sfârșit, atractiv pentru companiile aeriene și întregește planul integrat, elaborat de Consiliul Județean, pentru conectarea eficientă a județului pe cale aeriană, navală și rutieră.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult