Constănțeanca Catinca Hanțiu, laureată la Gala Tânărului Actor HOP

Ediţia a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat ieri, la Alba Iulia. Tema aleasă de directorul artistic din acest an al galei, regizorul Erwin Șimșensohn, a fost Identitatea actorului autentic – amprenta unicității sale.

Teatrul de Stat Constanța a fost una dintre instituțiile producătoare ale acestui program, în parteneriat cu UNITER, Uniunea Teatrală din România.

După o Tabără de actorie Pre HOP, desfășurată la Constanța, Gala a avut loc la Alba Iulia, la Teatrul de Păpuși „Prichindel”.

Juriul concursului a fost alcătuit din: Raluca Aprodu (actriță), Gianina Cărbunariu (regizoare), Vlad Cristache (regizor), Alina Epîngeac (critic de teatru), Claudiu Groza (critic de teatru), Andrei Măjeri (regizor) și Adrian Titieni (actor).

Tinerii actori selectați să participe la Gala din acest an sunt: Bianca Archip, Ada-Andreea Bicfalvi, Roxana Biclea, Alexandra Bob, Nicholas Bohor, Robert Brage, Alexandra Catrina, Leonard Chionac, Ioana Cojocărescu, Andra Colidiuc, Eduard Crucianu, Darie Doklean, Luca Fumuru, Catinca Hanțiu, Bogdan Ifodi, Sorin Manea, Bianca Marinescu, Mihai Mocanu, Maria Moroșan, Gabriel Muncuș, Larisa Oasenegre, Miruna Gabriela Olteanu, Iosif Paştina, Daria Pentelie, Theodora Pintilie, Mihai Andrei Pleșa, Anamaria Popa, Andreea Alice Preda, Adrian Rîmboacă, Cătălina Romaneț, Antonia Scutaru, Denisa Tudora, Ileana Ursu, Cătălin Vîlcu, Ştefan Voicu.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2024

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriței Cătălina Romaneț (prezentă în concurs cu momentul liber ales Liniște, după monodrama „Umami” de Teodora Savu).  Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat ex aequo actrițelor Catinca Hanțiu (prezentă în concurs cu momentul liber ales Fata cu flori din soare, text propriu, adaptare după Vara în care mama a avut ochii verzi de Tatania Țibuleac și Viața pe un peron de Octavian Paler) și Antonia Scutaru (prezentă în concurs cu momentul liber ales Botoșani, după Genul Acuzativ de Mimi Brănescu). Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat ex aequo actorilor Darie Doklean (prezent în concurs cu momentul liber ales Murdărie, adaptare după Sex, Drugs, Rock & Roll de Eric Bogosian) și Bogdan Ifodi (prezent în concurs cu momentul liber ales #m-amnascutdinnou, adaptare după un scenariu de Aleksandr Petrov). Premiul „Cornel Todea” – pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat actorilor Theodora Pintilie și Mihai Andrei Pleșa pentru spectacolul OBSESIV – IMPULSIV, adaptare după Sex, Drogs, Rock’n Roll de Eric Bogosian și Love/ Sick de John Cariani. Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a. ,Premiul „Sică Alexandrescu”– Premiul special al juriului a fost acordat actriței Ioana Cojocărescu, prezentă în concurs cu momentul liber ales Probă Magda, text propriu cu inserții din Pescărușul de A.P. Cehov. Premii găzduite Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală, instituit de actrița Dorina Lazăr, a fost acordat actriței Ileana Ursu, prezentă în concurs cu momentul liber ales Eu sunt un pescăruș!, poem-manifest-dramatic, text propriu, cu inserții din A.P. Cehov.  Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actriței Cătălina Romaneț. ,Premiile publicului (decise în urma votului pe site-ul www.galahop.uniter.ro): ,Cea mai bună actriţă: Daria Pentelie – 1811 voturi Cel mai bun actor: Cătălin Vîlcu – 586 voturi Cea mai bună trupă de actori: Poartă-mă de Giorgia Aimeri, cu Nicholas Bohor, Alexandra Catrina, Luca Fumuru și Larisa Oasenegre – 1856 de voturi   

Pompiliu Comșla

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult