De ce au fost achitați procurorii Onea și Negulescu în dosarul privind presupusa fabricare de probe împotriva lui Sebastian Ghiță

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia de achitare a procurorului DNA Lucian Onea și a fostului procuror Mircea Negulescu zis Portocală dispusă de completul de 3 judecători al aceleași instanțe. În esență, magistrații au ajuns la concluzia că martorul acuzării, fostul deputat PSD Vlad Cosma, a fost unul mincinos, iar presupusa fabricare de probe de către cei doi anchetatori împotriva fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță, faptă reclamată de Cosma, nu este reală – potrivit motivării consultate de G4media.ro. Decizia definitivă de achitare a fost luată cu un vot de 3 la 2. Judecătorii ÎCCJ Gheorghe Valentin Chitidean, Oana Burnel și Dan Enescu au formulat opinia majoritară de achitare, cea care produce efecte juridice. În schimb, judecătorii Alin Nicolescu și Luminița Criștiu-Ninu au formulat opinie minoritară (fără efecte juridice), au ajuns la concluzia ca cei doi procurori s-ar face vinovați de fabricare de probe împotriva lui Sebi Ghiță, însă faptele sunt prescrise. Ce doi magistrați din opinia minoritară au vrut și să îi oblige pe procurorii Onea și Portocală să îi plătească daune morale lui Ghiță în valoare de 100.000 de lei. Procurorii Onea și Portocală au scăpat de toate dosarele trimise în instanță pentru presupuse abuzuri de către Secția Specială. Lucian Onea s-a întors deja la DNA Ploiești și urmează să primească drepturile salariale pentru perioada în care a fost suspendat din magistratură. Mircea Negulescu a scăpat și de celelate dosare în care a fost trimis în judecată. Într-unul a fost achitat, altul a fost restituit la Parchetul general.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult