De ce au plecat de acasă cei patru copii dispăruți la Constanța și căutați în toate stațiunile de pe litoral?

Cei patru copii din comuna Mereni, dați dispăruți de familie vineri, la trei zile după ce au plecat de acasă, au fost găsiți sâmbătă de polițiști, anunță IPJ Constanța. Poliția i-a căutat în toate stațiunile de pe litoral, iar pentru găsirea lor a fost emisă inclusiv o alertă „dispariție copil”.

UPDATE ora 21.10

Poliția Română a relatat pe Facebook povestea plecării celor patru copii de acasă, subliniind că „plecatul de acasă nu este o soluție”.

„Trei frați și vărul lor, niciunul mai mare de 12 ani, au plecat de acasă dintr-un sat din Constanța pentru a-și căuta rostul la oraș. Însă, orașul nu oferă întotdeauna siguranță sau protecție unor copii atât de vulnerabili. Ne bucurăm că i-au găsit, în doar câteva ore, colegii noștri. Deși erau plecați de patru zile de acasă, abia ieri ne-a fost anunțată dispariția lor. Mesajul RO-Alert și mobilizările impresionante din fiecare stațiune de pe litoral au condus la acest moment. Când știm că au îmbrățișat polițiștii care au ajuns primii la ei. Acum sunt în siguranță”, a transmis Poliția Română.

UPDATE ora 18.20

Copiii au fost găsiți în orașul Constanța, anunță polițiștii, care au precizat că au anunțat Protecția Copilului pentru a lua măsuri în interesul minorilor.

„În cursul zilei de astăzi, 27 iulie, polițiștii au continuat căutările pe raza întregului municipiu Constanța privind dispariția celor 4 minori, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. În jurul orei 14.50, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție au identificat unul dintre copii pe bulevardul Aurel Vlaicu. Astfel, comanda Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a dispus, de îndată, intensificarea căutărilor în zona în care minorul a fost găsit, fiind direcționate mai multe echipaje de poliție. La scurt timp, polițiștii i-au identificat și pe ceilalți 3 minori. Precizăm faptul că aceștia nu au fost victimele vreunei infracțiuni”, a transmis IPJ Constanța.

UPDATE ora 17.07

Cei patru copii dispăruți din județul Constanța – trei frați și un văr de-al lor, cu vârste între 7 și 12 ani – au fost găsiți, a anunțat sâmbătă IPJ Constanța, citat de News.ro. Minorii nu au fost victimele unor infracțiuni, precizează polițiștii, fără alte detalii.

Știrea inițială

„Se desfășoară în continuare căutări în toate stațiunile de pe litoral, dar și în localitățile din proximitatea adresei de domiciliu. Momentan, nu sunt alte date cu privirea la cei 4 minori”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții IPJ Constanța.

Cei patru copii de 7, 9, 10 și 12 ani, trei frați și un văr de-al lor, au fost dați dispăruți vineri de către familie, însă au plecat de acasă pe data de 23 iulie. Polițiștii au transmis un mesaj de „alertă dispariție copil”. La data de 26 iulie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Techirghiol au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a minorilor Șaip Gelil, de 7 ani, Șaip Serdal, de 9 ani, Șaip Baran, de 10 ani și Memet Ezen, de 12 ani, toți din localitatea Mereni, relatează Ziua de Constanța.

Semnalmente

  • Șaip Gelil: 1,10 m înălțime, 20 de kilograme, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării, purta tricou și pantaloni de culoare neagră.
  • Șaip Serdal: 1,30 m înălțime, ochi căprui, păr blond, față ovală.
  • Șaip Baran: 1,45 m înălțime, ochi căprui, păr blond, față ovală. La momentul plecării, era îmbrăcat cu un tricou albastru și pantaloni tip blue-jeans de culoare albastră.
  • Memet Ezen: 1,50 m înălțime, ochi căprui, păr șaten, față ovală. La momentul plecării, era îmbrăcat cu un bluzon negru cu imprimeuri și pantaloni gri.

Cetățenii care pot furniza orice informații în legătură cu aceste persoane sunt rugați să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult