De Sfânta Maria, prețurile pentru cazare pe litoralul românesc au atins cote halucinante

De Sfânta Maria, prețurile pentru cazare pe litoralul românesc au atins cote halucinante, în special în stațiuni precum Eforie, unde o noapte la un hotel de patru stele poate costa între 300 și 500 de euro. Aceste tarife depășesc chiar și prețurile din destinații turistice internaționale, cum ar fi Grecia.

Hotelierii profită de cererea crescută în această perioadă, explicând că prețurile se „optimizează” pe măsură ce se apropie data rezervării. De exemplu, cei care au făcut rezervări din timp plătesc aproximativ 300 de euro pe noapte, în timp ce turiștii care fac rezervări de ultim moment pot ajunge să plătească până la 520 de euro pe noapte.

Turiștii care au decis să își petreacă vacanța de Sfânta Maria pe litoralul românesc se confruntă cu prețuri considerabile, unii dintre ei plătind 4.000 de lei pentru trei nopți sau 1.200 de euro pentru cinci nopți. Deși aceste prețuri par exorbitante, reprezentanții hotelurilor și agențiilor de turism explică faptul că cererea mare a dus inevitabil la creșterea tarifelor.

Cu toate acestea, multe hoteluri de pe litoral au deja camerele complet rezervate pentru perioada următoare, iar restaurantele și furnizorii de servicii alimentare se bucură de afluxul masiv de turiști. În stațiunile de pe litoral, inclusiv Eforie, găsirea unei mese la restaurant fără o rezervare prealabilă a devenit o adevărată provocare.

Festivitățile dedicate Zilei Marinei Române, organizate pe faleza Cazinoului din Constanța, au atras peste 100.000 de turiști, contribuind la creșterea semnificativă a prețurilor în această perioadă.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult