Declarația comună a președinților Vladimir Putin și Xi Jinping

Declarația comună semnată de președinții Vladimir Putin și Xi Jinping reflectă o consolidare a relațiilor strategice și militare dintre Rusia și China, subliniind poziții comune pe diverse teme internaționale. Iată principalele puncte incluse în acest document:

  1. Activități biologice militare ale SUA: Rusia și China cer Statelor Unite să înceteze orice activități biologice militare, subliniind îngrijorările legate de posibilele riscuri și amenințări pe care acestea le-ar putea reprezenta.
  2. Impactul strategiei SUA și NATO în Asia-Pacific: Cele două țări solicită SUA să ia în considerare impactul negativ al strategiei sale și a NATO asupra stabilității și securității în regiunea Asia-Pacific, ceea ce reflectă preocupările lor comune cu privire la influența occidentală în această zonă.
  3. Condamnarea confiscării bunurilor statelor străine: China și Rusia condamnă inițiativele de confiscare a bunurilor și proprietăților unor state străine, criticând astfel sancțiunile internaționale care afectează economiile lor.
  4. Opoziția față de militarizarea spațiului cosmic: Cele două țări se opun tentativelor unor state de a utiliza spațiul cosmic pentru confruntări armate, promovând utilizarea pașnică a acestuia.
  5. Consolidarea cooperării militare: Rusia și China se angajează să continue consolidarea cooperării lor în domeniul militar, subliniind un parteneriat strategic tot mai strâns.
  6. Opoziția față de schimbarea raportului de putere în Asia de Nord-Est: Cele două țări se opun încercărilor SUA de a schimba raportul de putere în Asia de Nord-Est, reflectând o preocupare comună pentru stabilitatea regională.
  7. Îngrijorarea privind echilibrul strategic: Rusia și China sunt serios îngrijorate de încercările SUA de a perturba echilibrul strategic global, subliniind nevoia de stabilitate și echilibru în relațiile internaționale.
  8. Activitățile Japoniei de deversare a apei de la Fukushima: Cele două țări își exprimă îngrijorarea cu privire la activitățile Japoniei de deversare în ocean a apei de la Centrala Nucleară Fukushima-1 care conține radionuclizi, invocând riscurile de mediu și sănătate.
  9. Asigurarea canalelor de plăți neîntrerupte: Rusia și China vor asigura canale de plăți neîntrerupte între entitățile economice, pentru a facilita tranzacțiile și cooperarea economică bilaterală.
  10. Transportul neîngrădit al resurselor energetice: Cele două țări vor asigura crearea unor condiții favorabile pentru transportul neîngrădit al resurselor energetice, reflectând importanța colaborării în domeniul energetic.

Aceste puncte subliniază o alianță strategică și un front comun al Rusiei și Chinei în fața influenței occidentale, precum și o colaborare mai strânsă în domenii critice pentru securitatea și stabilitatea regională și globală.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult