Delfinariul Constanța : A murit puiul de delfin Baby la doar 4 luni

Constanța – Delfinariul Constanța este în doliu după moartea puiului de delfin Baby, una dintre cele mai îndrăgite atracții ale complexului. Baby, care avea doar trei ani, a încetat din viață în această dimineață, în ciuda eforturilor intense ale echipei de veterinari și îngrijitori de a-l salva.

Specialiștii complexului au indicat că Baby suferea de o malformație congenitală, posibil combinată cu o afecțiune pulmonară. În urma necropsiei, s-a descoperit că problemele de la nivelul plămânilor și ficatului erau incompatibile cu viața.

„În urma examenului necropsic pe care l-am efectuat, a devenit clar ce s-a întâmplat. Baby nu a dat semne evidente, și chiar dacă ar fi dat, în astfel de patologii e foarte dificil să intervii. Rata de supraviețuire a puilor născuți de delfini este destul de mică oricum,” a declarat medicul veterinar Andu Bâlbă.

Chen Chen, mama delfinului Baby, este ajutată acum să treacă peste această pierdere dureroasă. În ciuda acestui incident tulburător, Delfinariul Constanța a decis să nu suspende spectacolele, continuând să ofere vizitatorilor momente de bucurie și educație despre viața marină.

“Baby” s-a născut pe 8 martie și a fost rezultatul împerecherii dintre Chen Chen, și Veterok, un mamifer venit din Ucraina, după începerea războiului în țara vecină. A participat, pentru scurt timp, alături de părinții lui, la câteva spectacole. În sălbăticie, rata de supraviețuire a puilor de delfin este de 50%.  

Angelica Curlisca, reprezentant al Delfinariului din Constanța, a explicat: „Se pare că puiul nostru, fie din cauze genetice sau din alte motive, nu a putut să realizeze compresia și decompresia sistemului respirator în parametri normali. El înota, l-am scos pentru o perioadă în bazinul de carantină pentru evaluare medicală. Seara se ducea la mămica sa, înota cu ea, se juca și era chiar interesat să atingă jucăriile în ultimul timp.”

Pierderea lui Baby a stârnit un val de tristețe și mesaje de condoleanțe din partea comunității și a vizitatorilor Delfinariului. „Nu îmi vine să cred că Baby nu mai este. Era favoritul copiilor mei și motivul principal pentru care veneam aici. Îi vom simți lipsa enorm”, a declarat Ana, o mamă din Constanța.

În semn de respect și pentru a-i oferi un ultim omagiu, Delfinariul Constanța va organiza o ceremonie de comemorare pentru Baby, unde toți cei care doresc să-și ia rămas bun sunt invitați să participe. Evenimentul va include momente speciale dedicate amintirii delfinului și a impactului pe care l-a avut asupra tuturor.

Moartea lui Baby ne reamintește cât de importantă este protejarea și conservarea vieții marine. Delfinariul Constanța își reafirmă angajamentul de a continua eforturile de educare și conservare în memoria lui Baby, pentru a asigura un viitor mai bun pentru toate creaturile marine.

Pentru mai multe detalii și pentru a rămâne la curent cu evenimentele organizate în memoria lui Baby, vizitați site-ul oficial al Delfinariului Constanța.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult