Depozitul de cereale al latifundiarului de Tulcea, Petrișor Petrescu, scos la închiriat de lichidatori

Anul trecut firma Bio Consulting Center Delta SRL a rămas fără mai multe bunuri din comuna Baia, Tulcea. Mai exact un teren de 35.000 de mp, un laborator, un depozit de produse agricole, un cântar, o platformă betonată, un șopron, dar și bunuri mobile, fiind vorba despre diverse echipamente tehnologice, toate în valoare de peste 8 milioane de lei. Recent, lichidatorii judiciari au lansat o procedură de licitație în vederea închirierii unui depozit de cereale, tot al societății Bio Consulting Center Delta SRL, deținut de Petrescu Petrișor, unul dintre liderii agriculturii organice din România și Dragomir Bogdan Lucian.

Recent, lichidatorul judiciar al firmei Bio Consulting Center Delta SRL a scos la închiriat un depozit de cereale din comuna Baia, județul Tulcea, al firmei în faliment. Licitația publică cu strigare va avea loc în data de 20 mai a.c., iar prețul de pornire pentru închirierea depozitului este de 7.500 de euro pe lună. Firma înființată în anul 2014 se află în prezent sub incidența legii 85/2014, adică nu se află inclusă în selecțiile de firme active și este deținută de Petrescu Petrișor și Dragomir Bogdan Lucian.

Petrescu Petrișor este unul dintre liderii agriculturii organice din România, fiind considerat catalizatorul care a impulsionat ca mai bine din 10% din suprafața arabilă a județului Tulcea să fie cultivată bio. În Top 50 fermieri, Petrișor Petrescu se află pe locul 15 cu o avere estimată la 50 de milioane de euro. Conform informațiilor agrointel.ro, Petrescu administrează circa 12.000 de hectare de teren arabil, reunite în Asociația Delta Dunării Organics, din care mai fac partea și alți 30 de fermieri. Principalele culturi erau cele de porumb şi grâu bio, la care se adaugă floarea-soarelui, soia, coriandru, in, soia, năut, mazăre, rapiţă, orz, precum şi plante medicinale. Firma, înființată în anul 2014, a avut o cifră de afaceri în 2019 de 13,1 milioane de lei, profit în valoare de 388.000 de lei, dar și datorii de aproape 27 de milioane de lei, cu un număr de 17 angajați. De atunci, societatea nu a mai prezentat cifre de afaceri.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult