Destinația Mamaia Constanța, partener oficial al spectacolului „Lacul Lebedelor” de Ziua Dobrogei

Evenimentul are loc într-un cadru de excepție, chiar de Ziua Dobrogei. Destinația Mamaia Constanța, în parteneriat cu Opera Națională din București, anunță cu mândrie desfășurarea spectacolului de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în seara de 14 noiembrie 2024, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Evenimentul are loc într-un cadru de excepție, chiar de Ziua Dobrogei, o sărbătoare care onorează identitatea culturală a regiunii și consolidează tradiția artistică locală, marcând o întâlnire emoționantă cu moștenirea marelui balerin și coregraf Oleg Danovski. Spectacolul „Lacul Lebedelor”, una dintre cele mai cunoscute opere ale baletului clasic mondial, va fi pus în scenă sub îndrumarea și coregrafia lui Oleg Danovski Jr., continuând astfel un drum artistic început de legendarul Oleg Danovski. Această revenire în Constanța, locul unde maestrul a fondat primul teatru de balet din România, este un omagiu dedicat valorilor culturale dobrogene, într-o interpretare nouă, vibrantă, cu o producție ce poartă amprenta autenticității și a rafinamentului. Într-un gest simbolic, înainte de începerea spectacolului, publicul este invitat la ora 18:30 în foaierul Casei de Cultură pentru o întâlnire specială cu maestrul Oleg Danovski Jr. Acest moment oferă o oportunitate rară de a cunoaște îndeaproape pe cel care duce mai departe viziunea tatălui său și de a descoperi perspective unice asupra artei baletului. Biletele sunt disponibile online și la Agenția de bilete din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Spectacolul „Lacul Lebedelor” oferă o experiență culturală inedită, fiind o întâlnire de neratat cu una dintre cele mai iubite creații artistice din toate timpurile. Destinația Mamaia Constanța invită publicul la această celebrare a artei și tradițiilor dobrogene, contribuind la crearea unui moment memorabil pentru toți cei prezenți.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult