Dobrogea intră sub cod galben de ploi

Începând de astăzi, Dobrogea se află sub atenționare de cod galben de ploi, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Această avertizare indică faptul că regiunea va fi afectată de precipitații semnificative în următoarele zile, iar locuitorii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție.

Detalii despre codul galben

Codul galben reprezintă o alertă meteorologică care anunță posibilitatea unor fenomene de intensitate medie. În contextul actual, atenționarea se referă la ploi persistente care ar putea aduce cantități mari de apă într-un timp scurt. Se estimează că aceste precipitații vor putea depăși 25-30 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp.

Prognoza

Meteorologii au prognozat că Dobrogea va fi afectată de ploi însemnate, cu posibile episoade de inundații. Regiunea va experimenta precipitații continue și, în anumite zone, cantitățile de apă vor putea atinge valori semnificative. De asemenea, sunt posibile și vânturi moderate care ar putea amplifica efectele vremii.

Recomandări

  1. Informare Continuă: Monitorizați constant sursele de informare meteorologică pentru a fi la curent cu ultimele evoluții ale vremii și eventuale actualizări ale atenționării.
  2. Siguranța în Trafic: În cazul în care trebuie să circulați, adaptați viteza și distanța față de alte vehicule. Fiți atenți la drumurile inundate și evitați zonele unde apa se acumulează rapid.
  3. Verificarea Drenajului: Asigurați-vă că sistemele de drenaj de acasă sunt funcționale pentru a preveni acumulările de apă care pot duce la inundații.
  4. Evitarea Zonelor Riscante: Nu vă aventurați în zone cu risc de inundații, chiar dacă acestea par inofensive la prima vedere.
  5. Protecția Bunurilor: Dacă locuiți în zone predispuse la inundații, luați măsuri de protecție a bunurilor. Utilizați saci de nisip sau alte soluții pentru a preveni pătrunderea apei în locuință.

Aceste ploi intense pot afecta diverse aspecte ale vieții cotidiene. Agricultorii ar putea întâmpina dificultăți legate de recoltele lor, iar afacerile ce depind de transport pot experimenta întârzieri. În plus, școlile și instituțiile publice ar putea necesita ajustări în program pentru a face față condițiilor meteorologice.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult