Doliu la „Solidaritatea Sanitară”! A murit Radu Vasile, Co-preşedinte al Federaţiei

Cu profund regret, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) anunţă decesul domnului Radu Vasile, Co-preşedinte al Federaţiei, o figură emblematică şi lider dedicat al mişcării sindicale din sectorul de sănătate din România. “Domnul Radu Vasile s-a stins din viaţă în data de 01 iunie 2024, lăsând în urmă o comunitate îndurerată şi recunoscătoare pentru tot ceea ce a realizat de-a lungul carierei sale. Ceremonia de înmormântare va avea loc în data de 05.06.2024, la ora 13:00, la Cimitirul Central din Cluj-Napoca (str. Avram Iancu, nr. 26-28). Toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat sunt invitaţi să-şi aducă omagiile şi să participe la acest eveniment trist. În peste un deceniu de activitate sindicală alături de FSSR, Radu Vasile a participat la dezvoltarea Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România şi prin aceasta, la apărarea drepturilor profesioniştilor din sănătate. În ultimii opt ani a deţinut funcţia de Co-preşedinte al FSSR, contribuind semnificativ la consolidarea şi extinderea acesteia. A fost, în acelaşi timp, Preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” Cluj, pe care l-a înfiinţat şi l-a dezvoltat până la nivelul actual, demonstrând o remarcabilă capacitate de leadership şi utilizare a oportunităţilor create de FSSR.
Cei care doresc să aducă un omagiu domnului Radu Vasile o pot face în următoarele moduri: Fizic: Florile şi mesajele de condoleanţe pot fi depuse la Capela Cimitirului Central din Cluj-Napoca şi la locul de înmormântare, în ziua ceremoniei. Online: Mesajele de condoleanţe pot fi transmise în secţiunea dedicată domnului Radu Vasile, din cadrul Paginii de Onoare a Apărătorilor Profesioniştilor din Sănătate De-a lungul timpului, Radu Vasile a fost iniţiatorul câtorva dintre evenimentele esenţiale care au contribuit la dezvoltarea Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România, cum ar fi: Întâlnirea de la Leghia, prima Conferinţă a Medicilor, Conferinţa „Relaţiile de muncă în contextul noului Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar Sănătate”.
Domnul Radu Vasile a participat la desfăşurarea întrunirilor FSSR, la derularea protestelor în stradă şi a contribuit la activităţile de comunicare mediatică ale organizaţiei. Şi-a dedicat ultima perioadă a vieţii apărării drepturilor angajaţilor din sănătate, punând în slujba acestora toată dăruirea de care era capabil.
Printre contribuţiile sale notabile se numără: participarea la înfiinţarea şi dezvoltarea Departamentului Medici al FSSR, extinderea Federaţiei ca număr de membri şi organizaţii, construirea celui mai mare sindicat al federaţiei, promovarea acţiunii sindicale bazate pe dovezi, sprijinirea continuă a apărării drepturilor profesioniştilor din sănătate, respectând principiile de raţionalitate şi echitate. Domnul Radu Vasile s-a alăturat Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România în anul 2011, iar în 2012 a fost ales Vicepreşedinte al FSSR. Din 2016 a ocupat funcţia de Co-preşedinte al FSSR şi membru al Comitetului Director. A fost un promotor fervent al idealurilor iniţiale ale Federaţiei, acţionând cu convingere pentru împlinirea lor. Activitatea sa a avut un impact major asupra dezvoltării organizaţiei şi sprijinirii comunităţii sindicale, contribuind la creşterea semnificativă a numărului de membri şi la realizarea unor evenimente de referinţă.
Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România îşi exprimă adânca recunoştinţă pentru munca şi dedicarea domnului Radu Vasile. Pierderea sa lasă un gol imens în inimile tuturor celor care l-au cunoscut şi au lucrat alături de el. Îi vom onora amintirea dezvoltând mai departe Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, continuând să luptăm pentru apărarea intereselor profesioniştilor din sănătate”, transmite Federaţia.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult