Dosarul tragediei de la 2 Mai: Singura alternativă, reconstituirea drumului din noaptea faptei

În noaptea de 18/19 august a anului trecut, un accident teribil a avut loc în apropiere de localitatea 2 Mai, unde Vlad Pascu a lovit cu mașina un grup de tineri care se întorceau pe jos din Vama Veche. Două persoane au murit pe loc, iar altele au fost grav rănite. În acest context, rechizitoriul trimis în judecată îi impută victimelor faptul că nu s-au deplasat pe partea stângă a drumului, conform legii. Însă, în premieră, doi dintre tinerii răniți în accident reconstituie drumul făcut în acea noapte, arătând că nu aveau altă opțiune. scrie libertatea.ro

“Şi ei sunt de vină”

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, accidentul a fost cauzat de un cumul de factori, printre care și modul necorespunzător de deplasare al pietonilor.

“Şi ei sunt de vină”, se spune în rechizitoriu şi în sala de judecată despre tinerii răniţi de Vlad Pascu Aceștia ar fi fost vinovați pentru că s-au deplasat pe partea dreaptă a acostamentului, contrar prevederilor legale. Totuși, experții consultați după analizarea imaginilor de la fața locului susțin că tinerii nu aveau nicio alternativă și că autoritățile locale sunt responsabile pentru această situație.

Cristina și prietenul ei, Alex, doi dintre supraviețuitorii accidentului, au reconstituit drumul făcut în noaptea tragediei. Aceștia au explicat că au mers pe partea dreaptă a șoselei pe trotuarul ce leagă localitatea Vama Veche de 2 Mai, deoarece partea stângă era neamenajată și plină de boscheți înalți care ieșeau pe stradă. Legea specifică că pietonii trebuie să se deplaseze pe trotuar și doar în lipsa acestuia pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția lor de mers.

Drumul pe trotuar a durat aproximativ 50 de minute, iar în apropiere de intrarea în 2 Mai, trotuarul s-a încheiat. Acest lucru a forțat tinerii să meargă pe partea dreaptă a drumului, deoarece nu exista o alternativă.

Este evident că, în această situație, victimele nu sunt de vină, ci autoritățile locale care nu au asigurat infrastructura necesară pentru ca tinerii să se poată deplasa în siguranță. Astfel, procesul lui Vlad Pascu ar trebui să pună accentul pe toți factorii implicați în accident, inclusiv lipsa infrastructurii corespunzătoare, și să ofere o soluție justă și echitabilă pentru toate părțile implicate.


Concluzile StirideDobrogea.ro:

1. Este șocant să vezi cum victimelor li se impută vina pentru acest accident tragic, în timp ce autoritățile locale par să scape nepedepsite pentru lipsa infrastructurii. Este necesar ca justiția să acționeze cu obiectivitate și să ia în considerare toți factorii implicați în acest caz.

2. Tinerii răniţi de Vlad Pascu se pot considera norocosi deoarece cazul lor beneficiaza de atentia presei.

3. Reconstituirea făcută de cei doi tineri răniți oferă o perspectivă clară asupra situației în care se aflau și arată că nu aveau alte opțiuni. Este important ca aceste aspecte să fie luate în considerare în procesul lui Vlad Pascu, pentru a se ajunge la o soluție corectă.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult