Dumitru Viorel Focșa: „La mulți ani, Armatei Române!” – Un mesaj de încurajare și speranță pentru forțele armate ale României

Deputatul constănțean Dumitru Viorel Focșa a transmis astăzi un mesaj de sărbătoare cu prilejul Zilei Armatei Române, marcându-și respectul și admirația pentru cei care servesc țara sub drapel. „La mulți ani, Armatei Române!” a fost urarea sa către toți cei implicați în apărarea suveranității naționale și protejarea intereselor românești. Într-o postare pe rețelele sociale, Focșa a subliniat importanța păcii și a stabilității naționale, chemând la solidaritate și implicare din partea liderilor politici pentru susținerea armatei în misiunea ei.

„Fie ca Bunul Dumnezeu să dea înțelepciune liderilor politici din România spre a zidi și consolida Armata Română în PACE!” a afirmat deputatul, încurajând o viziune de unitate și responsabilitate. Mesajul său exprimă speranța că decidenții din România vor acționa pentru consolidarea capacităților de apărare, având în vedere provocările de securitate din regiune. Totodată, Focșa a transmis o binecuvântare pentru țară, „Dumnezeu să binecuvânteze România!”, reafirmându-și astfel atașamentul față de valorile naționale și spiritul patriotic.

Importanța Zilei Armatei Române și mesajul deputatului Focșa

Sărbătorită anual pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române onorează contribuția și sacrificiile făcute de-a lungul istoriei de militarii români pentru apărarea granițelor și asigurarea securității naționale. De la participarea în misiuni internaționale de menținere a păcii până la asigurarea siguranței interne, armata României joacă un rol esențial în consolidarea imaginii de stabilitate și angajament internațional al țării.

Dumitru Viorel Focșa, un susținător declarat al instituțiilor fundamentale ale statului, și-a arătat recunoștința pentru dedicarea militarilor români, subliniind că susținerea politică a armatei trebuie să fie o prioritate pentru toți liderii României. În mesajul său, Focșa a făcut apel la păstrarea unei direcții strategice clare, fundamentată pe principii de pace, stabilitate și integritate națională.

O viziune pentru viitorul României

Mesajul lui Focșa reprezintă un îndemn la unitate și implicare activă în consolidarea securității naționale, la fel cum și militarii români și-au demonstrat de-a lungul timpului devotamentul față de țară. Prin susținerea unei armate puternice, România poate menține un climat de siguranță pentru cetățenii săi și își poate reafirma poziția pe plan internațional ca un stat stabil și de încredere în cadrul alianțelor de care aparține.

Astfel, prin urarea sa de Ziua Armatei Române, Dumitru Viorel Focșa oferă o perspectivă de încurajare și încredere pentru toți cei care își asumă responsabilitatea apărării României și pentru cei care, prin deciziile lor, pot contribui la un viitor sigur și prosper pentru țară.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult