Emoțiile primei zile de școală unesc trei generații dintr-o familie din Constanța

Astăzi, 9 septembrie 2024, festivitatea de deschidere a noului an școlar din Constanța a adus împreună trei generații dintr-o familie. Bunica, mamă, alături de fiica ei școlăriță și sora mai mică a acesteia, aflată în cărucior, au trăit emoțiile primei zile de școală, un moment deosebit care a marcat începutul unei noi etape.

Micuța elevă, îmbrăcată festiv, a pășit cu emoție către curtea școlii, sub privirile pline de mândrie și grijă ale mamei. Aceasta a încercat să îmbine entuziasmul și bucuria primelor ore de școală ale fiicei sale cu responsabilitatea de a avea grijă de sora mai mică. O imagine care reflectă atât emoția momentului, cât și echilibrul delicat pe care îl implică viața de părinte.

Florăriile din Constanța se Confruntă cu Concurența Supermarket-urilor

În această perioadă, aproximativ trei milioane de elevi și preșcolari din întreaga țară au început cursurile pentru anul școlar 2024-2025. Florăriile din Constanța s-au pregătit intens pentru această zi specială, având la dispoziție aranjamente florale variate pentru a marca începutul anului școlar. Cu toate acestea, se confruntă cu o competiție acerbă din partea supermarket-urilor, care oferă flori la prețuri mai mici.

„Anul acesta, am pregătit aranjamente florale care includ flori proaspete și combinații creative pentru prima zi de școală. Totuși, mulți clienți aleg să cumpere din supermarket-uri, unde prețurile sunt mai accesibile,” a declarat proprietarul unei florării din Constanța.

Diversitatea și Ofertele Florăriilor din Piața Tomis 3

La florăriile din Piața Tomis 3, lucrurile par să meargă mai bine decât în alte zone din Constanța, cum ar fi zona ICIL sau Gară. Aici, cumpărătorii sunt mai numeroși, iar florăriile se bucură de un aflux mai mare de clienți. Ofertele speciale pregătite pentru această zi, pline de culoare și creativitate, atrag atenția părinților și elevilor dornici să aducă un strop de bucurie profesorilor și colegilor.

Structura Anului Școlar 2024-2025

Anul școlar 2024-2025 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri pentru majoritatea elevilor. Clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă vor avea un an școlar de 34 de săptămâni, care se va încheia pe 6 iunie 2025. Pentru elevii clasei a VIII-a, anul școlar va dura 35 de săptămâni, terminându-se pe 13 iunie 2025.

Prima zi de școală rămâne un eveniment emoționant pentru toți cei implicați – elevi, părinți, profesori – o zi în care începe o nouă aventură educațională plină de provocări și bucurii.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult