Fără măsuri în industria oțelului, niciun comisar nu va fi votat

Aprobarea componenței viitoarei Comisii Europene va fi condiționată de respectarea angajamentelor făcute în cadrul Pactului Verde European de susținere a tranziției industriei siderurgice spre o producție cu emisii reduse de carbon, a declarat europarlamentarul Dan Nica, președintele grupului S&D din cadrul Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) a Parlamentului European.

Chiar dacă obiectivele privind reducerea emisiilor de carbon sunt ambițioase, tranziția industrială europeană în general – sectorul siderurgic în mod particular – nu a fost susținută suficient nici în implementarea noilor tehnologii, nici în protejarea pieței interne de practicile neconcurențiale, a arătat europarlamentarul Dan Nica. Acesta a precizat că inclusiv avizele ce vor fi solicitate Comisiei ITRE și votul în Parlamentul European privind componența viitoarei Comisii Europene depind de planul de măsuri ce va fi prezentat pentru susținerea procesului de reindustrializare și stimulare a dezvoltării unor sectoare strategice în economie, precum industria oțelului.

Acesta a reamintit că, în cursul săptămânii trecute, la nivelul Comisiei ITRE a fost inițiată o solicitare oficială către Comisia Europeană pentru prezentarea planului de acțiune privind industria oțelului – “Green Steel Made in Europe”, axat pe măsurile de păstrare a competitivității acestui sector. 

La nivelul Comisiei ITRE a Parlamentului European au fost derulate negocieri cu Comisia Europeană ce au avut până acum drept rezultat măsuri precum alocațiile din Fondul pentru Tranziție Justă – de care beneficiază și șase județe din România, printre care și Galațiul, Platforma de investiții “Tehnologii strategice pentru Europa” (STEP), în care este eligibil și Combinatul Liberty Galați, sau noile reglementări privind controlul pieței de energie și combaterea practicilor incorecte față de consumatori, fie ei casnici sau industriali, inclusiv din România.

De asemenea, recent a avut loc la Bruxelles o întâlnire a comisarului european pentru Concurență, Margrethe Vestager, și a comisarului european pentru Relații Interinstituționale și Prognoză, Maros Sefcovic, cu reprezentanții industriei siderurgice europene, dar și cu europarlamentari, în care s-a abordat viitorul acestei industrii. În acest context, Comisiei Europene i s-a solicitat să ia măsuri pentru depășirea unor bariere precum lipsa aprovizionării cu energie la costuri competitive, dezvoltarea lentă și necoordonată a noii infrastructuri industriale, incertitudinile pe piață privind o serie de produse, lacunele în aplicarea normelor vamale și tarifare. De asemenea, Comisiei i s-au solicitat măsuri pentru a controla efectul dăunător al creșterii importurilor din țările cu capacități excedentare de oțel asupra tranziției industriei europene.

Menționăm că 7% la nivel mondial sunt emisiile de carbon ale Europei. Parlamentarii europeni au distrus și vor distruge economii, vieți pentru a mai reduce din aia 7%. Cât? Să ne spună politicienii români. Și de asemenea să ne spună cum vor forța restul lumii să reducă din aia 93%. 

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult