Festivalul de Film Japonez, la Universitatea Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation și Asociația Sakuranbo organizează, în perioada 16 – 17 noiembrie 2024, Festivalul de Film Japonez, care va avea loc în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Evenimentul este organizat în premieră la Constanța și se adresează studenților, cadrelor didactice și publicului larg, oferindu-le ocazia să descopere Japonia prin intermediul cinematografiei.

În cadrul festivalului vor fi proiectate patru filme de renume, fiecare reprezentând un gen distinct, care surprinde complexitatea și originalitatea poveștilor nipone.

PROGRAM


Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 14:30


Okko’s Inn
2018, 94 minute (Animație)
Regie: Kitarô Kôsaka
Scenariu: Hiroko Reijo, Asami, Reiko Yoshida
Distribuție: Seiran Kobayashi, Nana Mizuki
După ce își pierde părinții într-un accident de mașină, Okko începe să locuiască la țară cu bunica ei, care conduce un han tradițional japonez (ryokan). În timp ce se pregătește să devină următoarea proprietară a hanului, Okko realizează că poate să vadă fantome prietenoase. Este o animație sensibilă, potrivită pentru întreaga familie.

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 16:30


Drowning Love
2016, 111 minute (Drama, Romance)
Regie: Yûki Yamato
Scenariu: George Asakura, Kishû Izuchi, Yûki Yamato
Distribuție: Nazuki Amano, Mickey Curtis
Natsume – un model din Tokyo – se simte tristă după ce se mută cu familia ei într-un mic oraș. Într-o zi, îl întâlnește pe Koh, moștenitorul unei familii de preoți șintoiști și se trezește căzând sub vraja unui băiat egoist, dar chipeș. Un film romantic, despre iubirea și conflictul dintre doi tineri, în Japonia contemporană.

Duminică, 17 noiembrie, ora 14:00


First Gentleman
2021, 121 minute (Comedie)
Regie: Hayato Kawai
Scenariu: Maha Harada,Saya Matsuda, Noriaki Sugihara
Distribuție: Shihori Kanjiya, Saya Matsuda
Un zoolog și expert în păsări călătorește într-un loc izolat pentru a studia speciile indigene. Având în vedere destinația sa, se așteaptă să se afle într-o relativă izolare. Soția sa este liderul unui partid politic din Japonia. Soția sa îl întreabă cum s-ar simți dacă ea ar deveni prim-ministru. Și iată că, la întoarcerea lui, ea este liderul țării. O comedie captivantă despre provocările neobișnuite ale unui prim-domn.

Duminică, 17 noiembrie, ora 16:30


Oshin
2013, 110 minute (Dramă)
Regie: Shin Togashi
Scenariu: Sugako Hashida, Kôta Yamada
Distribuție: Kokone Hanada, Aya Ueto
O poveste emoționantă despre viața unei fete dintr-o familie săracă, care se confruntă cu greutățile vieții în Japonia rurală. O dramă clasică despre rezistența umană.

Toate cele patru filme din program sunt subtitrate în limba engleză. Intrarea este liberă. Pentru informații suplimentare contactați Ambasada Japoniei, tel: 021.319.18.90/91 Cabinetul Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult