Festivalul Vinului București 2024: O Sărbătoare a Vinului și Gastronomiei în Inima Capitalei

Într-un context dificil pentru industria viticolă, marcat de seceta care a afectat producţia de struguri, viticultorii din România şi Republica Moldova se reunesc la Festivalul Vinului Bucureşti 2024 pentru a-şi prezenta şi comercializa vinurile atât B2B, cât şi publicului larg, susţinând totodată o cauză nobilă. Între 25 şi 27 octombrie, Parcul Izvor va deveni un centru vibrant dedicat artei oenologice şi gastronomice, accesibil tuturor iubitorilor de vin. Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de vin, de la pasionaţi şi profesionişti până la cei interesaţi de noi oportunităţi de afaceri. Participanţii vor avea ocazia să descopere poveştile din spatele fiecărei etichete şi să identifice vinuri potrivite atât pentru consumul zilnic, cât şi pentru evenimente speciale precum nunţi, petreceri private sau întâlniri corporate. Astfel, festivalul creează o punte între consumatori şi experţii din industrie. Festivalul susţine şi o cauză socială importantă: fondurile strânse vor sprijini înfiinţarea unui Centru de Terapie pentru Copiii cu Autism şi crearea unui registru naţional al bolilor rare, iniţiative esenţiale pentru un sistem de sănătate mai incluziv.  Pe lângă degustări, evenimentul va include spectacole gastronomice susţinute de maeştri bucătari şi activităţi culturale diverse, transformând Parcul Izvor într-o destinaţie vibrantă şi accesibilă pentru toate vârstele. Vizitatorii vor putea explora şi descoperi vinuri noi, bucurându-se de o experienţă educativă şi interactivă.

Înscrieri şi Participare pentru Crame

Cramele interesate să participe la prima ediţie a Festivalului Vinului Bucureşti 2024 sunt invitate să se înscrie sau să solicite informaţii suplimentare pe pagina de contact a site-ului oficial: www.festivalulvinului.ro. Accesul la Festivalul Vinului Bucureşti 2024 este gratuit, oferind tuturor vizitatorilor ocazia de a celebra gusturile şi cultura într-un cadru deosebit. Pentru detalii suplimentare, vizitaţi www.festivalulvinului.ro şi urmăriţi-ne pe reţelele sociale pentru actualizări şi surprize.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult