Fiica Andreei Marin a susținut examenul SAT, de evaluare școlară, la Constanța

Andreea Marin vorbește de fiecare dată cu emoție și mândrie despre fiica ei, Violeta. Tânăra are planuri mărețe pentru viitorul ei profesional, iar mama ei o susține din toate punctele de vedere. Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, vrea să facă studiile în străinătate. Mai exact, aceasta vrea să studieze dreptul, iar zielele trecute a ajuns împreună cu mama sa la Constanța. Motivul? A susținul examenul SAT (Standardized Achievement Test), ce are ca obiective evaluarea reușitei școlare și obținerea unui scor cât mai bun pentru aplicarea și studierea în cadrul universităților din USA.

Universitățile și colegiile din SUA, precum și programele de burse folosesc reușita academică, rezultatele testelor, scrisorile de recomandare din partea profesorilor, implicarea în activități extra-curriculare precum și eseurile pentru a determina nivelul de pregătire pentru studii universitare. Rezultatele testelor generale, cum ar fi SAT I: Test de Rationament și SAT II: Test pe Subiecte, asistă colegiile și universitatile în compararea reușitelor academice ale studenților.De precizat că SAT I se referă la teste de raționament care evaluează capacitățile de raționare verbală și matematică a studenților, capacități obținute și dezvoltate în timp, iar SAT II este testul pe subiecte care estimează cunoștințele în domenii specifice și abilitatea studenților de a aplica cunoștintele respective. Mai puțin de 50% din colegiile / universitățile SUA solicită testul SAT de la studenții internaționali. Doar pentru 31 de școli testul SAT II este o cerință obligatorie și majoritatea acestora reprezintă instituții de învățământ de elită. Majoritatea colegiilor care oferă suport financiar sau burse solicită SAT I, și doar puține din acestea solicită, de asemenea, SAT II.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult