Flexi-cross, un proiect pentru frontiere mai inteligente derulat de Asociația Tehnopol Galați

Importanța crescândă a transportului paneuropean de pasageri și mărfuri în ceea ce privește impactul financiar și social este evidențiată prin adoptarea viziunii UE a Rețelei transeuropene de transport (TEN-T), care va conecta și va spori comerțul și turismul între și prin națiunile europene, precum și țările vecine. O astfel de mobilitate îmbunătățită va intensifica trecerea frontierei pentru cetățeni și mărfuri, ceea ce, la rândul său, va genera o sarcină semnificativ crescută asupra procedurilor vamale și de securitate, necesitând soluții mai inteligente, mai eficiente și mai rentabile pentru controalele la frontieră. Traficul de persoane, traversările neregulate și contrabanda sunt preocupări majore pentru UE, care se vor intensifica odată cu realizarea viziunii TEN-T. Astfel, nevoia de securitate, confidențialitate și protecție sporite la frontierele UE devine și mai critică în astfel de circumstanțe.

Un proiect cu 12 parteneri din 6 țări

În acest context, proiectul FLEXI-cross (Flexible and Improved Border-Crossing Experience for Passengers and Authorities – Experiență flexibilă și îmbunătățită de trecere a frontierei pentru pasageri și autorități) vizează implementarea și validarea continuă a unui set de instrumente de soluții inovatoare de verificare a frontierei în medii operaționale reale. Aceste soluții vor oferi o securitate și o fiabilitate sporite a controalelor la frontieră pentru persoane și bunuri, care pot fi activate de tehnologii inovatoare 5G și Internet of Things (IoT), Inteligență artificială (AI), Machine Learning (ML), Big Data și Predictive Analytics, Cloud and Edge Computing și altele, vizând consolidarea și îmbunătățirea capacităților de gestionare a frontierelor. Flexi-cross are o durată de 36 de luni și un cost estimat de 5 milioane de euro, din care contribuția UE solicitată este de 3,974 milioane de euro. Sunt 12 parteneri în proiect, din România, Italia, Cipru, Germania, Grecia și Republica Moldova.

Partener din România este Asociația Tehnopol  Galați.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult