Florian Coldea, Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă, sub control judiciar după 15 ore de audieri la DNA

București, România – Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, împreună cu generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă, au fost plasați sub control judiciar, după audieri maraton de aproape 15 ore la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Această măsură vine ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Coldea și Dumbravă au fost plasați sub control judiciar pe cauțiune, valoarea acesteia fiind de 500.000 de lei fiecare.

Audieri intense la DNA

Audierile au avut loc joi, când cei trei au sosit la sediul DNA înainte de ora prânzului și au fost reținuți pentru interogatoriu pe parcursul întregii zile. La ieșirea din sediul DNA, Florian Coldea a refuzat să facă declarații, în contrast cu afirmația sa de la sosirea la instituție că va oferi detalii presei.

Cătălin Hideg, denunțătorul în acest caz, susține că Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut să plătească avocatului Doru Trăilă un onorariu exorbitant de 700.000 de euro pentru a obține o condamnare cu suspendare. În urma negocierilor, suma a fost ajustată la 600.000 de euro plus TVA. Hideg, care a fost condamnat la patru ani de închisoare în primă instanță, afirmă că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.

Cătălin Hideg și compania sa, Sanimed Internațional, au fost trimiși în judecată de Parchetul European în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro. Acuzațiile includ folosirea de documente false pentru a câștiga o licitație finanțată de Uniunea Europeană. În februarie anul acesta, Hideg a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru aceste fapte, care includ obținerea pe nedrept de fonduri europene și spălarea de bani.

Într-o intervenție la Antena 3, Hideg a detaliat modul în care a fost abordat de Dumbravă și Trăilă. „Mi-au spus inițial că vor 700.000 de euro plus TVA. Ulterior, după negocieri, suma a fost redusă la 600.000 de euro plus TVA. Mi-au garantat că voi obține o condamnare cu suspendare”, a afirmat Hideg.

Impactul și semnificația cazului

Acest caz aduce în lumina reflectoarelor posibilele abuzuri de putere și corupția la nivel înalt în România. Sa vedem ce va urma, pentru Romania importanța unei justiții corecte și transparente este vitala. Acestui caz este urmărit cu atenție de opinia publică și are implicații semnificative pentru sistemul juridic și instituțiile statului.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult