FRF face noi schimbări în fotbalul românesc

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat în şedinţa sa de marţi noi modificări în manualul pentru clasificarea academiilor de copii şi juniori care vizează îmbunătţirea activităţii acestora în conformitate cu obiectivul strategic al FRF de a dezvolta fotbalul juvenil şi de a creşte standardele competiţiilor naţionale. onform site-ului oficial al FRF, începând cu clasificarea aferentă sezonului 2026-2027, academiile vor trebui să întrunească o nouă cerinţă, pe lângă cele 10 deja existente, în cadrul „Programului de dezvoltare a fotbalului juvenil”: un plan detaliat de dezvoltare, ce va cuprinde şi acţiuni individuale pentru fiecare tânăr sportiv. Cluburile din Liga I şi Liga a II-a care au echipă secundă vor beneficia de un punctaj superior dacă minimum 50% dintre jucătorii echipei secunde în sezonul 2025-2026 provin din academie, având cel puţin un an de activitate în categoria 16-19 ani. Începând cu sezonul 2026-2027, acest procent va creşte la 75%. Începând cu clasificarea pentru sezonul 2025-2026, vor fi punctate doar echipele clubului care participă în competiţiile organizate de FRF. Noua distribuţie a importanţei fiecărui domeniu în evaluarea academiilor este: strategie şi filozofie – 10,98%, echipe şi jucători – 12,20%, staff tehnic – 18,67%, staff suport -7,21%, antrenamente şi meciuri – 8,92%, infrastructură şi facilităţi – 21,51%, rezultate – 20,50%. De asemenea, se vor puncta licenţele UEFA B Juniori şi UEFA A Elită Tineret, precum şi cele pentru antrenorii de portari (UEFA A GK şi UEFA B GK). Începând cu clasificarea aferentă sezonului 2026-2027, vor fi incluşi în evaluare antrenorii coordonatori, care supervizează activitatea antrenorilor pentru categoriile de vârstă U11-U15 şi U16-U19. Printre modificările aprobate se mai numără: asistenţa medicală – Sistemul de punctare a fost diferenţiat în funcţie de tipul şi prezenţa personalului medical la antrenamente şi meciuri; fotbal feminin – Punctajul va fi proporţional cu numărul şi durata antrenamentelor echipelor pe categorii de vârstă; infrastructura -Au fost aliniate criteriile privind calitatea terenurilor de joc cu noile standarde de omologare a stadioanelor. Au fost stabilite calendarele pentru procedura de clasificarea a academiilor de fotbal pentru următoarele două sezoane, astfel: 2025-2026 va începe în ianuarie 2025, iar 2026-2027 în septembrie 2025.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult