Gala Premiilor UZPR 2024

Aseară a avut loc “Gala Premiilor UZPR. Excelența în jurnalism”. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) a organizat luni, 18 noiembrie 2024, la Teatrul „Ion Creangă” din București, festivitatea de decernare a Premiilor pe anul 2024. Evenimentul a onorat munca remarcabilă a unora dintre cei mai reputați și dedicați profesioniști din toate segmentele mass-media și a premiat producții și proiecte de presă care au avut un impact important în societate. „Ca în fiecare an, dorim să remarcăm contribuția jurnalismului la viața publică prin acordarea Premiilor UZPR acelora dintre colegii noștri de breaslă care s-au distins prin activitatea lor în 2024”, menționează Sorin Stanciu, președintele UZPR. „Gala Premiilor UZPR. Excelența în jurnalism” este unul dintre cele mai importante evenimente ale mass-media și a reunit jurnaliști de renume, personalități publice, reprezentanți ai mediului academic, oameni de cultură. Juriul care a evaluat materialele jurnalistice a fost alcătuit din Ruxandra Săraru (presedintele juriului), Mădălina Corina Diaconu, Viorel Popescu, Teodora Marin, Monica Zvirjinschi, Cornel Cepariu.

Premiile de excelență acordate în această seară:

> Jurnalism Școlar – colegiul Onisifor Ghivu, Oradea

> Presă scrisă – ziarul Cuget Liber, Constanța

> Presa de investigatie – Ziarul de gardă, Republica Moldova: Măriuța Nistor si Natalia Zaharescu

> Management de presă: Dan Preda, Radio România Actualităţi

> Carte despre profesia de jurnalism: Liviu Tofan

> Fotojurnalism: Constantin Dum

> Premiul pentru Jurnalism Radio: Ioana Brușten, Radio România București FM

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult