Histria Narvi, botezată oficial la Șantierul Naval Constanța: un eveniment de referință pentru industria navală românească

Astăzi, la Șantierul Naval Constanța (SNC), a avut loc ceremonia de botez a navei Histria Narvi, un eveniment marcant pentru industria navală din România, ce a atras personalități din politică, economie și mediul militar, atât la nivel local, cât și internațional. Aproximativ 100 de invitați străini au fost prezenți, demonstrând interesul global pentru capacitățile de producție ale SNC.

Oficialități și invitați de seamă

Printre participanți s-au numărat:

  • Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța
  • Mihai Daraban, președintele CCIR
  • Cosmin Laurențiu Dumitrache, directorul general al ANR
  • IPS Teodosie, care a oficiat ceremonia religioasă
  • Mihai Lupu, președintele CJC
  • Bogdan Neacșu, CEO CEC Bank
    Deși premierul Marcel Ciolacu nu a putut fi prezent, acesta a fost reprezentat de consilierul de stat Andrei Ion Ungar, care a transmis un mesaj de susținere pentru industria navală.

Discursuri și momente importante

Președintele grupului Histria, Gheorghe Bosînceanu, a evidențiat performanțele SNC, subliniind că Histria Narvi este cea mai performantă navă din clasa sa și că proiectul continuă cu încă patru nave. De asemenea, a menționat implicarea în formarea forței de muncă prin programe de învățământ dual și condițiile asigurate muncitorilor, o parte dintre aceștia provenind din Asia.

Andrei Ion Ungar, consilier de stat, a subliniat succesul proiectului, finanțat de CEC Bank, ca parte a unui program mai amplu de reindustrializare a României.

Ceremonia de botez

Punctul culminant a fost spargerea tradițională a sticlei de șampanie de bordul navei, oficiată de Daniela Marinescu, director general al Histria Shipmanagement, asistată de Gheorghe Bosînceanu și cele două nepoate, Ana Sophia și Eva Rose Bosînceanu.

Concluzii

Ceremonia a reflectat capacitatea României de a rămâne un jucător important în industria navală europeană și internațională, iar succesul Histria Narvi este un simbol al colaborării dintre SNC, instituțiile financiare și partenerii internaționali.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult