ICE Dunărea a realizat în 1988 câștiguri de 850 milioane dolari

Ce au furat securiștii după decembrie 1989 au fost banii noștri, a scris pe Facebook istoricul Mădălin Hodor şi cercetător CNSAS, după ce fostul preşedinte Ion Iliescu a acuzat Antena 3 că este parte a unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate. „Banii Securității nu sunt la mine, dar poate să încerce la o adresă mai aproape de Antena 3”, a scris Ion Iliescu după ce Antena 3 readus în discuție Revoluţia Română şi banii lui Ceauşescu care nu au mai fost găsiţi. Mădălin Hodor spune: “Bineînțeles că Ion Iliescu are dreptate. Știe foarte bine.
O singura observație. Aia nu erau banii lui Ceaușescu. Ca nu erau din veniturile lui. Erau banii pentru care milioane au făcut foamea, au stat în întuneric ca șobolanii și în frig. Ce au furat securiștii după decembrie 1989 au fost banii noștri. Asa. Sa nu existe vreun dubiu.  În februarie 1990 când a fost lichidata ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari, 15 franci și niște mărunțiș în valuta exotică. ICE Dunărea a realizat conform propriului bilanț din anul 1988 câștiguri de 850 milioane dolari. In 1989 se preconiza depășirea cifrei. Cugetati un pic la ideea asta. Si mai cugetati ceva. Circa 200 milioane de dolari erau contracte realizate de ICE Dunărea în 1989, dar banii urmau sa vina la începutul lui 1990. Au venit, n-au mai venit? Cine știe? Cel care semnează documentul de control financiar la ICE Dunărea și constata ca totul e ok se numește Mugur Isărescu. Poate va suna cunoscut numele. Atunci nu era încă ce este astăzi. Dar urma sa fie. Banii nu au fost niciodată în conturi din străinătate. Tot ce era afara erau conturi tranzitorii pentru operațiuni curente. Sume de ordinul milioanelor de dolari, dar nu sute. Cei care au furat banii au fost cei care au lansat și perdeaua de fum cu “conturile lui Ceauşescu din străinătate”. Ceaușescu nu avea încredere în băncile străine și știa ca prima măsură în caz de ceva era înghețarea conturilor. Vazuse ce patise Marcos și nu era prost. Din 1987 toata valuta fusese vândută și repatriata. Când a plecat în decembrie de la Snagov a plecat cu 4 milioane de dolari cash. Și era sa uit de Crescent. Care era o căpușa făcută de Voiculescu și niște băieți deștepți din DIE. Crescent fura de la ICE Dunărea. Un fel de scecuristi care furau de la securiști și de la Ceaușescu, care la rândul lor furau de la români. Domnul Voiculescu ar putea spune ca a fost un haiduc. Doar ca nu dădea banii la saraci. Îi cam pastra pentru el. Totul a fost minunat de simplu”.

 Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult