„Influencerul lui Dumnezeu” va fi canonizat

Carlo Acutis, un student din Lombardia care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani şi a devenit un model de viaţă creştină pentru mulţi tineri credincioşi, precum şi un fel de “sfânt patron al internetului”, va fi canonizat în timpul Jubileului romano-catolic de anul viitor, după ce a fost beatificat pe 10 octombrie 2020, la Assisi, a declarat papa Francisc, în cadrul unui consistoriu privind noile canonizări, relatează Agerpres.

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani, era renumit pentru că și-a folosit abilitățile în domeniul IT pentru a răspândi informații despre credința catolică. El și-a câștigat porecla de “influencerul lui Dumnezeu”, potrivit Mediafax. Decizia privind canonizarea durează în mod normal zeci de ani, dar în cazul său a ținut foarte puțin. Experții consideră că povestea sa de viață este utilă pentru Biserica Catolică, deoarece instituția încearcă să se conecteze cu generația tânără din era digitală.

Procesul de canonizare presupune recunoașterea de către biserică a înfăptuirii de către candidat a două minuni. Cele două miracole atribuite lui Acutis au legătură cu vindecarea miraculoasă a unui copil brazilian și a unei fete din Costa Rica. Carlo Acutis s-a născut la Londra, în 1991. În timpul scurtei sale vieți, el a creat un site web care prezenta rapoarte despre miracolele care au avut loc în diferite părți ale lumii. În afară de computer, Acutis a fost pasionat de saxofon, fotbal și animale.

De la vârsta de nouă ani, tânărul a petrecut timp ajutând persoanele fără adăpost din Milano și oferind banii săi de buzunar celor care dormeau pe stradă. Printre altele, tânărul nu a dorit să aibă mai multe perechi de pantofi, pentru a economisi bani și pentru a-i ajuta astfel pe cei săraci.

Procedura de canonizare a lui Carlo Acutis a fost accelerată, iar el va fi declarat sfânt de către papa Francisc, alături de Fericitul Giuseppe Allamano, fondatorul Misiunilor Consolata. Data exactă a canonizării nu a fost deocamdată stabilită, a declarat pontiful argentinian, în vârstă de 87 de ani.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult