Înregistrarea pentru admiterea la liceele militare în 2024 a fost prelungită până la data de 5 aprilie


Înregistrarea pentru admiterea la liceele militare în 2024 a fost prelungită până la data de 5 aprilie. Aceasta este o oportunitate pentru elevii din clasa a VIII-a care doresc să urmeze cursurile unui colegiu național militar să se înscrie în continuare.

Este important de menționat că învățământul liceal militar este gratuit și își propune să ofere o pregătire științifică și umanistă generală, pe filiera vocațională, cu un profil militar și o specializare în matematică-informatică, cu predare intensivă în limba engleză.


Pentru a te înscrie la liceele militare, ai două opțiuni:

  1. Înscriere online: Accesează site-ul www.recrutaremapn.ro și urmează instrucțiunile pentru înscriere. Este important să completezi corect toate informațiile solicitate și să urmezi pașii indicați pentru finalizarea procesului de înscriere.
  2. Înscriere în persoană: Poți să te deplasezi împreună cu unul dintre părinți sau cu reprezentantul legal la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar din județul sau sectorul de domiciliu. Acolo vei primi informații detaliate despre oferta educațională, condițiile de recrutare, selecție și admitere. De asemenea, vei putea beneficia de consiliere și îndrumare din partea personalului recrutor.

După înscriere, urmează acești pași:

  1. Așteaptă programarea pentru probele de selecție: După înregistrarea înscrierii tale, vei fi anunțat(ă) în legătură cu data, ora și locul în care trebuie să te prezinți pentru probele de selecție.
  2. Participă la selecție: Procesul de selecție constă în probe psihologice (test de aptitudini și chestionar de personalitate), probe fizice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) și un interviu de evaluare finală. Acesta se desfășoară în cadrul centrului zonal de selecție și orientare de care aparții.
  3. Examinare medicală: Dacă ești declarat(ă) “Admis” la probele de selecție, vei efectua examinarea medicală în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.
  4. Completează dosarul de candidat: După ce ești declarat “Apt” la examinarea medicală, va trebui să completezi dosarul de candidat cu documentele solicitate de recrutor. Acest lucru se face în scopul certificării îndeplinirii condițiilor și criteriilor de recrutare.

Rezultatul final al selecției indică în ce măsură poți face față cerințelor profesiei militare și mediului militar și are caracter confidențial și eliminatoriu.

Pentru anul școlar 2024-2025, sunt disponibile un total de 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară.

Nu pot fi înscriși candidați care sunt absolvenți ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, fie în învățământ liceal sau profesional.

Durata studiilor la colegiul național militar este de patru ani (clasele IX-XII) și se finalizează cu obținerea diplomei de bacalaureat și participarea la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ superior militar sau înmatricularea în învățământul postliceal militar pentru formarea maiștrilor militari.

În timpul școlarizării, elevii beneficiază de cazare, masă, echipament, transport dus-întors pe perioada vacanțelor și asistență medicală gratuită.

  • Planul de școlarizare 2024 Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia – 168 locuri
  • Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza – 168 locuri
  • Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – 168 locuri
  • Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova – 168 locuri
  • Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza” Constanța – 144 locuri

Această oportunitate oferă elevilor interesati șansa de a dobândi o pregătire temeinică și de a dezvolta competențele necesare pentru o carieră militară de succes în Armata României.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult