Județul Brașov va găzdui prima cursă de karting de 24 de ore din România

Competiția Transilvania 24h, prima cursă de karting de 24 de ore din România, va avea loc în luna iulie, la Prejmer, pe circuitul aflat la mică distanță de Brașov.

Cursa este deschisă atât piloților profesioniști, cât și amatorilor, potrivit Radio România Brașov FM. Circuitul Prejmer Raceway va găzdui, în premieră în România, o cursă de karting de 24 de ore. Evenimentul are în loc în zilele de 6 și 7 iulie și face parte din calendarul campionatului de anduranță Endurance Karting Masters. Până acum, cele mai lungi curse de karting din România au avut șase ore, în cadrul campionatului Endurance Karting Masters, acestea bucurându-se de o prezență semnificativă a sportivilor, pe circuitul din Prejmer, cel care găzduiește în fiecare sezon cel puțin două etape din campionatul Romanian Karting Masters, dar și toate etapele din Endurance Karting Masters.

Campionatul de anduranță a debutat anul acesta, în luna mai, cu o cursă de 300 de tururi, iar cursa de 24 de ore este a doua etapă din această competiție, care va ridica și mai mult dificultatea concursului. Finalul de sezon va fi în septembrie, cu o cursă de 500 de kilometri, transmite profit.ro. Circuitul de la Prejmer a fost proiectat cu respectarea tuturor normelor Federației Internaționale de Automobilism (FIA) și se află aproape de Brașov, pe DN 11 la km 16,2. Prejmer Raceway are o lungime de 1.250 metri și 15 viraje (7 de stânga și 8 de dreapta). Lățimea pistei este între 8 și 10 metri, iar cea mai lungă linie dreaptă are 170 de metri. Startul în cursa de karting de 24 de ore se va da sâmbătă, 6 iulie, la ora 12.00, fiind așteptate pentru înscrieri echipe formate atât din profesioniști, cât și din amatori.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult