Dosarul tragediei de la 2 Mai: Avocații lui Vlad Pascu acuză victimele accidentului de la 2 Mai de consum excesiv de alcool

Avocații lui Vlad Pascu, implicat într-un accident tragic în stațiunea 2 Mai, au adus acuzații serioase împotriva victimelor, susținând că aceștia consumaseră cantități semnificative de alcool înainte de incidentul fatal. Pe 19 august 2023, Vlad Pascu a lovit cu mașina un grup de pietoni, provocând moartea a doi tineri și rănirea altor trei persoane. După accident, Pascu a fugit de la locul faptei, fiind găsit ulterior de poliție în Vama Veche. Anchetatorii au descoperit că Pascu era sub influența mai multor droguri, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Acuzații de consum de alcool

Avocatul lui Pascu, Alin Trandafirescu, a declarat că rapoartele necropsiei indică prezența unor niveluri ridicate de alcool în sângele și urina victimelor, cu valori cuprinse între 0,7 și 1 la mie. Avocații susțin că acest fapt ar trebui luat în considerare ca o circumstanță relevantă în cadrul procesului penal, indicând că victimele ar fi avut un rol în producerea accidentului din cauza consumului excesiv de alcool.

Starea de sănătate a lui Vlad Pascu

Între timp, Vlad Pascu a primit aprobată din partea judecătorilor o solicitare de transportare la spital pentru investigații medicale, din cauza unor probleme de sănătate congenitale, inclusiv afecțiuni ale inimii și rinichilor. Pascu urmează să fie transportat la un spital din Constanța pentru aceste investigații, în urma audierii programate pentru 20 septembrie.

Pascu nu a fost prezent marți la Tribunalul Constanța, nici fizic, nici prin videoconferință, din cauza unor probleme tehnice la sistemul Penitenciarului Poarta Albă. El a fost reprezentat de avocații săi în această ocazie.

Stadiul procesului

Până în prezent, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența substanțelor interzise. De asemenea, atât Pascu cât și avocații săi au reușit să-l scoată din arestul preventiv, invocând diverse motive, inclusiv continuarea studiilor și necesitatea unor investigații medicale speciale pe care penitenciarul nu le-ar putea oferi.

Aceste noi dezvăluiri și acuzații adaugă o dimensiune complexă și controversată procesului, afectând și mai mult percepția publicului asupra cazului.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult