La mulți ani, Nicu Vlad!…

Descoperit de antrenorul Gh. Gospodinov, a fost legitimat la secția de haltere a Scolii Sportive din Galați, apoi sa transferat la Clubul Dunărea din Galați.. Consacrarea a cunoscut-o la Clubul Rapid Bucuresti, dar, mai ales, la Clubul Steaua..

Către sfârșitul carierei de sportiv, a concurat pentru Clubul Astra Arad, apoi a emigrat in Australia, țara pe care a reprezentat-o în competițiile internaționale de haltere.. De-a lungul evoluției sale, ca junior, cadet și senior,  a concurat la mai multe categorii – 90 kg, 100 kg și 108 kg, realizând performanțe de prestigiu mondial..

A fost campion la juniori în 1981, 1982 și în 1983, și la seniori, intre 1983 și 1990; a fost și campion balcanic; A cucerit o medalie de aur, la total, la JO din 1984, de la Los Angeles și o medalie de argint la JO din 1988, de la Seul; a ocupat locul IV la JO din 1992, de la Barcelona, iar la JO din 1996, de la Atlanta a obtinut medalia de bronz.. În palmaresul sau impresionant sunt incluse trei titluri de campion mondial (in 1984, 1986 și 1990) și cel de recordman la stilul smuls în 1986.. În aceste competiții de vârf, în intervalul 1985-1989, a cucerit 17 medalii (11 de aur, 4 de argint si 2 de bronz).. La CE a câștigat 17 medalii (9 de aur, 6 de argint și 2 de bronz) la total sau la stilul smuls.. A fost, de asemenea, campion și recordman al Commonwealth-ului în 1993-1994. I s-a acordat titlul de Maestru emerit al sportului, dar și cel de Antrenor emerit.. În anul 2000, a fost decorat cu Ordinul național ”Pentru Merit” în grad de comandor, iar în 2006 a fost inclus în Weightlifting Hall of Fame…

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult