Laura Codruța Kovesi la meciul România și Belgia (0-2) de la Koln

Sâmbătă, mii de români au luat cu asalt Koln-ul pentru cea de-a doua partidă a „tricolorilor” de la EURO 2024. Într-o zi în care străzile orașului au fost împânzite cu suporteri de-ai naționalei, unii dintre aceștia au dat nas în nas cu nimeni alta decât Laura Codruța Kovesi, printre altele fost procuror general al României.

Laura Codruța Kovesi, în vârstă de 51 de ani, șefa Parchetului European, a fost surpriza plăcută a meciului dintre România și Belgia (0-2), desfășurat la Koln. Prezența ei a atras atenția și a fost întâmpinată cu entuziasm de fanii echipei naționale, care s-au adunat pentru a face poze cu fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție.

Laura Codruța Kovesi a fost prezentă la meciul dintre România și Belgia Îmbrăcată într-o cămașă galbenă cu motive florale și purtând un fular al României legat la gât, Laura Codruța Kovesi a arătat un adevărat spirit de microbist.

Întâlnirea cu Laura Codruța Kovesi a devenit rapid un punct de atracție, fanii naționalei formând cozi pentru a se fotografia cu ea. Fotografiile au început să circule pe internet, marcând întâlnirea inedită cu șefa Parchetului European.

Mai mulți suporteri de-ai naționalei s-au intersectat cu Kovesi fie pe străzi sau în mijloacele de transport în comun, fie în apropierea stadionului. Pe internet circulă deja fotografii cu cei care au vrut neapărat să se fotografieze cu șefa Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi a practicat baschet timp de 15 ani. Campioana României la junioare

Sursă foto: romaniacurata.ro

Laura Codruța Kovesi a avut o carieră sportivă impresionantă înainte de a se dedica domeniului juridic. Ea a practicat baschet timp de 15 ani, renunțând la acest sport la vârsta de 22 de ani pentru a se concentra pe studii.

Laura Codruța Kovesi s-a născut la Sfântu Gheorghe și a copilărit acolo până la 7 ani, când s-a mutat la Mediaș împreună cu familia. Tatăl ei a fost procuror, iar mama a fost profesoară.

Cu CSS Mediaș, Kovesi (fostă Lascu) a cucerit titlul la junioare în 1989 și a fost vicecampioană europeană de juniori cu naționala de cadete a României în același an, la Timișoara. A jucat pentru echipe precum CSS Mediaș și Universitatea Cluj, ocupând pozițiile de pivot la club și extremă stânga la națională.

Într-un interviu pentru GSP.ro din 2020, antrenorul Costel Tătaru, care a pregătit echipa Mediașului în anul cuceririi titlului, a rememorat amintiri despre Kovesi:

Era un copil foarte serios, ambițios și foarte corect. Dacă eu mă întorceam cu spatele și ea avea de făcut 100 de sărituri ca mingea, făcea 100, nu făcea 99! Nu se dădea la o parte de la efort, fie că îi convenea sau că nu îi convenea. Bodogănea, dar își făcea datoria fără probleme. A fost iubită de fete pentru că era serioasă și simpatică.

– Costel Tătaru, fostul antrenor al Laurei Codruța Kovesi, pentru GSP

Aceste amintiri aduc în prim-plan o parte mai puțin cunoscută a vieții Laurei Codruța Kovesi, reflectând seriozitatea și determinarea care au caracterizat-o încă din tinerețe.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult