Lotul României U21 pentru meciurile decisive cu Muntenegru și Elveția

Selecționata U21 a României va disputa în luna octombrie ultimele două meciuri în cadrul calificărilor pentru EURO 2025, în deplasare în fața Muntenegrului, și acasă, în fața Elveției.  Programul meciurilor: Vineri, 11 octombrie, ora 17:00: Muntenegru U21 – România U21, Nikšić Stadium, Nikšić Marți, 15 octombrie, ora 19:00: România U21 – Elveția U21, Stadionul Giulești, București România este pe locul 3 în grupă, cu 16 puncte, unul sub liderul Elveția. România U21 face parte din Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Se califică direct la turneul final de anul viitor, pe lângă câștigătoarele grupelor din preliminarii, și cele mai bune trei echipe clasate pe locul secund în cele 9 grupe de calificare. Celelalte șase formații de pe locul secund vor disputa în luna noiembrie un baraj în dublă manșă pentru a se decide ultimele trei calificate la EURO 2025. Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor de baraj este programată pe 17 octombrie. Pentru această dublă, selecționerul Daniel Pancu a convocat 24 de tricolori: PORTARI: Răzvan Sava (Udinese / Italia)Robert Popa (UTA Arad)Alexandru Roșca (Dinamo); FUNDAȘI: David Maftei (Oțelul Galați), Alexandru Pantea (FCSB), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Ümit Akdağ (Toulouse FC / Franța), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Cristian Licsandru (Dinamo), Costin Amzăr (Al Nasr / Emiratele Arabe Unite), Andrei Borza (FC Rapid 1923); MIJLOCAȘI: Cătălin Vulturar (FC Rapid 1923)Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia)Marius Corbu (APOEL Nicosia / Cipru)Robert Silaghi (Universitatea Cluj)Constantin Grameni (FC Rapid 1923)Cătălin Cîrjan (Dinamo)Mihnea Rădulescu (ACS Petrolul 52)Octavian Popescu (FCSB)Rareș Ilie (OGC Nice / Franța)Cristian Mihai (UTA Arad), Ianis Stoica (FC Hermannstadt); ATACANȚI: Louis Munteanu (CFR Cluj)Vladislav Blănuță (Universitatea Cluj). Deci, alături de fundașul constănțean Dănuleasa, alți trei fotbaliști care au trecut prin mâna lui Hagi: fundașul oțelar David Maftei, mijlocașul rapidist Grameni și atacantul clujean Louis Munteanu. Succes băieți1

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult