Medicii Malpraxis: O problemă de neabordat în România

Cu un sistem de sănătate corupt și întunecat, România se confruntă cu probleme persistente în ceea ce privește responsabilitatea medicală. Chiar dacă cazurile de malpraxis sunt semnalate, procesele și sancțiunile întâmpină obstacole serioase în calea lor.

Într-un interval de șase ani, Colegiul Medicilor a retras doar cinci permise de practică liberă, în ciuda celor 971 de sesizări primite. Durata proceselor de malpraxis poate ajunge până la șapte ani, iar mulți pacienți evită să își urmeze plângerile în instanță din diverse motive.

Incendiile în spitale, de asemenea, au provocat pierderi de vieți omenești, iar vinovații rămân adesea nepedepsiți. Anchetele pot fi declanșate doar în urma presiunii mediatice, iar consecințele pot fi devastatoare.

Chirurgi cu istoricul neglijenței medicale pot rămâne în funcții, iar procesele împotriva lor întâmpină dificultăți în avansare. În unele cazuri, pacienții sfârșesc prin a fi victimele neglijenței medicale și nu își pot urma plângerile din lipsă de resurse financiare sau din lipsa încrederii în sistemul judiciar.

Aceste probleme nu sunt doar statistici; ele au un impact profund asupra vieților oamenilor. De la cazuri de apendicite netratate până la biopsii greșite și nașteri tragice, fiecare incident subliniază necesitatea unor reforme serioase în sistemul medical românesc.

Chiar și când condamnări au loc, ele vin târziu și sunt rare, fără a reflecta în întregime gravitatea neglijenței medicale. Este esențial ca România să facă față acestei probleme critice și să ofere justiție și siguranță pacienților săi.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult