Ministrului britanic al Poliției îi este furată poșeta în timpul unui discurs despre furturi

Într-un incident care pare desprins dintr-un scenariu de film, ministrului britanic al Poliției și combaterii infracționalității, Diana Johnson, i-a fost furată poșeta în timpul unei reuniuni a șefilor poliției din centrul Angliei. Reuniunea, care a avut loc marți, s-a concentrat pe problema în creștere a furturilor, inclusiv a celor din magazine. Furtul a avut loc în timp ce ministrul ținea un discurs despre acest subiect.

Incidentul a fost relatat joi de un oficial guvernamental, citat de Reuters și Agerpres. Potrivit acestuia, bunurile personale ale Dianei Johnson au fost furate în timpul conferinței, însă nu a fost identificat niciun risc de securitate asociat cu incidentul.

Un mesaj ironic în contextul unei crize de furturi

În timpul discursului său, Johnson a atras atenția asupra „epidemiei” de comportament antisocial, tâlhării și furturi din magazine care a cuprins Marea Britanie. Întâmplarea face ca în chiar momentul în care ministrul avertiza asupra gravității problemei, ea să devină victima unui astfel de incident.

Un polițist de rang înalt prezent la conferință a subliniat că „sistemul de justiție penală este distrus,” ceea ce adaugă o dimensiune suplimentară ironiei evenimentului. Deși Ministerul de Interne a refuzat să comenteze incidentul, poliția din comitatul Warwickshire a confirmat că investighează o plângere privind furtul unei poșete la hotelul unde a avut loc conferința.

Furturile și tâlhăriile în creștere dramatică în Marea Britanie

Incidentul de la conferință survine în contextul unei creșteri alarmante a numărului de furturi în Marea Britanie. Guvernul britanic a anunțat recent o inițiativă de combatere a furturilor de telefoane mobile, după ce numărul acestora a crescut cu peste 150% în ultimul an, conform datelor furnizate de dpa.

Potrivit estimărilor, 78.000 de persoane au fost victime ale furturilor de telefoane sau genți pe străzile din Marea Britanie în perioada aprilie 2023 – martie 2024. Aceasta reprezintă o creștere de 153% față de cele 31.000 de incidente similare înregistrate în anul precedent.

Din păcate, șansele ca aceste infracțiuni să fie rezolvate sunt reduse. Conform analizei Ministerului de Interne, doar 0,8% dintre cazurile de „furt de la persoane” s-au soldat cu dosare penale, iar 81,9% dintre anchetele polițiștilor britanici au fost închise fără a fi identificat vreun suspect.

Acest incident, în care însăși ministrul responsabil de combaterea infracționalității devine victimă, subliniază cât de mare este provocarea cu care se confruntă autoritățile britanice în lupta împotriva infracționalității și a furturilor din ce în ce mai frecvente.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult