Ninge cu vedete de sărbători la Galaţi! Concerte, datini şi distracţie, până în ianuarie 2025

Asta anunță Primăria municipiului Galaţi care informează că, în perioada 28 noiembrie 2024 – 8 ianuarie 2025, va avea loc Festivalul „Feerie de iarnă”, care include două evenimente majore: „Târgul de Crăciun – Orăşelul lui Moş Crăciun” şi „Revelionul în stradă 2024-2025”!

Evenimentul care va marca deschiderea festivă a sărbătorilor de iarnă, „Târgul de Crăciun – Orăşelul lui Moş Crăciun”, se va desfăşura în Grădina Publică şi va transforma spaţiul destinat festivalului într-un adevărat tărâm de poveste. Decorat festiv cu lumini şi ornamente specifice sezonului de iarnă, orăşelul va oferi o varietate de standuri cu cadouri, bucate şi băuturi tradiţionale, workshop-uri, parade tematice, iar pe parcursul întregului eveniment, vizitatorii se vor bucura de spectacole de muzică live, ateliere de creaţie şi de momente artistice tematice.

Vor exista nenumărate activităţi specifice sărbătorilor de iarnă, copiii se vor bucura de carusel şi de roata panoramică, vor întâlni cutia poştală şi trenuleţul lui Moş Crăciun şi se vor distra la ineditul patinoar în formă de cerc care va fi amenajat în jurul fântânii din Grădina Publică. Concursurile şi darurile vor completa atmosfera de basm. De asemenea, „Târgul” şi „Orăşelul” vor avea ca punct de atracţie şi Ferma lui Moş Crăciun, o spectaculoasă mini-grădină zoologică.

Mai mult, gălăţenii se vor bucura de seri de concert în weekendul dedicat Zilei Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul Galaţiului, şi a Zilei Naţionale a României, capetele de afiş fiind Lora, Proconsul, Amna, Connect-R, Bucovina Express şi Tania Turtureanu. Programul artistic va continua în zilele următoare. Acesta va cuprinde mai multe spectacole pentru copii şi va oferi din data de 5 decembrie 2024 şi alte seri de concert cu artişti locali şi cu vedete precum Cleopatra Stratan, Andrei Bănuţă, Anca Ţurcaşiu, Aurel Moldoveanu, Adda, Simona Nae şi Alexandra Ungureanu. Muzica live oferită de DJ Razz va completa spectacolul de la scena care va fi amenajată în Grădina Publică.

„Revelionul în stradă 2024-2025”, eveniment organizat în seara de 31 decembrie 2024, va oferi muzică live oferită de DJ şi un super-foc de artificii care va lumina cerul Galaţiului minimum 15 minute. Locul de desfăşurare va fi în zona Inelului de rocadă.

Programul complet al evenimentelor de sărbători din oraş

Joi, 28 noiembrie: spectacol pe gheaţă cu personaje de Crăciun, spectacol folcloric: Ceata Junilor (Sibiu), Lora, Proconsul;
Vineri, 29 noiembrie: recital Estrada Studio, Amna, Connect-R;
Sâmbătă, 30 noiembrie: Charlene, Ansamblul Folcloric Doina Covurluiului, Bucovina Express, Tania Turtureanu, Show de lasere si lumini;
Joi, 5 decembrie: spectacol pentru copii – „Sosirea lui Moş Nicolae” – Parada cu Moş Nicolae şi personaje de iarnă, EsTrada Studio Dance, Cleopatra Stratan;
Vineri, 6 decembrie: spectacol pentru copii de Moş Nicolae cu Trupa Marili, Andrei Bănuţă;
Sâmbătă, 7 decembrie: program artişti locali, Anca Ţurcaşiu;
Duminică, 8 decembrie: program artişti locali, Aurel Moldoveanu;
Vineri, 13 decembrie: spectacol tradiţional – „Ursul”, program artişti locali, DJ Set: DJ Raz;
Sâmbătă, 14 decembrie: recital – Surorile Daciana şi Suzana Vlad – proiect muzical „Sub fereastra la om bun”, recital: Florina Oprea;
Duminică, 15 decembrie: concert de colinde EsTrada Studio, Adda – Cântece de Crăciun şi colinde;
Vineri, 20 decembrie: show culinar: „Tradiţii de Ignat”, colinde de iarnă: grupul de colindători din Ardeal – Ovidiu Homorodean, Traian Stoiţă, Sebastian Stan, Răzvan Năstăsescu, DJ Set: DJ Raz;
Sâmbătă, 21 decembrie: program artişti locali, DJ Set: DJ Raz, Simona Nae;
Duminică, 22 decembrie: sosirea lui Moş Crăciun – Paradă cu Moş Crăciun şi personaje de Crăciun – The Sky;
Luni, 23 decembrie: spectacol pentru copii cu Trupa Marili;
Sâmbătă, 28 decembrie: show gastronomic festiv „Masa de Revelion”, DJ Set: DJ Raz;
Marţi, 31 decembrie 2024: „Revelion în Stradă” – intersecţia „La Ultimul Leu”.

„Precizăm că pe 1 Decembrie nu vor fi concerte. Pentru organizarea acestor evenimente de către firma Autentic Events, se va aloca suma de 1.190.000 de lei”, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult