Numărul cazurilor de infectare cu o bacterie ”mâncătoare de carne”, la nivel record în Japonia

Sindromul de şoc toxic streptococic, o boală potenţial fatală cauzată de o bacterie “mâncătoare de carne”, a cunoscut o creştere importantă în Japonia, numărul cazurilor din prima jumătate a acestui an depăşind deja recordul înregistrat anul trecut, au relatat marţi media locale, citate de agenţia Xinhua. Au fost confirmate 977 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de bacteria numită Streptococcus pyogenes, care este adesea asociată cu angina streptococică, dar care duce ocazional la necroza membrelor şi la insuficienţă multiplă de organe, a relatat Kyodo News, citând un institut naţional de boli infecţioase.

Cifra din primele lase luni ale anului 2024 a depăşit deja numărul de 941 de cazuri de anul trecut, cel mai mare înregistrat într-un an de la debutul raportărilor obligatorii, în 1999, potrivit surselor menţionate. Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, 145. Cazurile de infectare cu tulpini mai virulente şi mai contagioase ale bacteriei sunt raportate din ce în ce mai frecvent, în special în regiunea Kanto, în zona Tokyo. Ken Kikuchi, profesor specializat în boli infecţioase la Universitatea de Medicină pentru Femei din Tokyo, a declarat că leziunile de la picioare sunt deosebit de sensibile la infecţia bacteriană streptococică, iar rănile mici, cum ar fi băşicile şi infecţia supranumită “piciorul atletului”, pot constitui puncte de intrare. Potrivit lui Kikuchi, la pacienţii în vârstă decesul poate surveni în doar 48 de ore de la infectare.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult