ONACA la Capitală, CRUCERU la Constanța, amândoi au șanse reale!

*interviu în exclusivitate cu Victor CRUCERU, candidat PRM la Primăria Constanței 

Pompiliu Comșa  -Sunteți unul dintre cei 14 candidați pentru funcția de primar al Municipiului Constanța la alegerile locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024. 

Victor Cruceru -Da, e un număr record de candidați și, în opinia mea, o competiție strânsă, care promite să fie un moment decisiv pentru viitorul orașului. Fiecare dintre candidați încearcă să convingem alegătorii că are cele mai bune soluții pentru provocările cu care se confruntă orașul, de la infrastructură și mediu, până la servicii publice și transparență administrativă. 

Pompiliu Comșa -Pentru peremistul Victor Cruceru, care ar fi principalele?

Victor Cruceru -Situația locuințelor sociale din cartierul Henri Coandă, nu condiții insalubre pentru cetățeni europeni ai Constanței. Totul ține de strămutarea acestui cartier în zona celulozei pentru a eficientiza zona prin boom imobiliar al acoliților primăriei. Henri Coanda, catalogat în prezent ca un cuib de infractori,  poate deveni cel mai mare producător de energie electrică din Constanța, prin amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirilor. Se pot produce 900 mw energie electrică, cartierul consumând lunar aproximativ 250 mw. Locuitori din acest cartier plătesc aproximativ 100-150 lei de persoană pe lună, aici fiind comasate peste 10.000 de persoane. 

Costul apei potabile și canalizării în acest cartier este mai scump decât în oraș cu 2 lei respectiv 15 lei. Constanța plătește 13 lei pentru mc de apă, paradoxal 10 mc intrare pe apometru și canalizare tot 10 mc. Agentul economic RAJA încasează venituri necuvenite de la cetățenii Constanței în valoare de 2.000.000,00 euro pe an. Apa consumată în gospodărie nu poate avea aceeași cantitate și la canalizare, consumăm apa, noi și animalele de companie care nu folosesc wc-ul, plantele consumă apa, mâncarea gătită consumă apă, spălatul rufelor consumă apa și nu în ultimul rând igiena corporală a cetățeanului consumă apă și nu toată apa se duce pe canalizare. 

Pot aminti din programul meu și independența energetică a orașului pentru toate instituțiile subordonate primăriei prin montarea de panouri fotovoltaice. Dau ca exemplu liceul Mihai Eminescu, care de la o factură de 7000 lei va plăti astfel una de 5.99 lei. 

Există preocupare și interes, se poate. Sunt subiecte de interes maxim și PRM-ul atrage atenția opiniei publice. 

Practic vrem să schimbăm in bine Constanța lui Chițac. Acum în Constanța reală avem drogați la colț de stradă, mizerie în piețe, corupția la ea acasă marca PNL-PSD, avem mafia jocurilor de noroc controlată de USR. Vreau să atrag atenția votanților că PNL și PSD nu vor pierde controlul dacă vor vota AUR, căci AUR este ca peste tot în țară. și la noi la Constanța controlat da aceste două formațiuni. 

Pompiliu Comșa -Aveți și alte obiective în vizor?

Victor Cruceru -Desigur. Confortul cetățeanului, prin încheierea proiectelor de infrastructură începute, eliminând astfel starea de disconfort realizată de actuala conducere a primăriei. Securitatea și siguranța cetățeanului prin monitorizarea orașului. Lupta continuă și constantă, prin toate forțele autorizate, împotriva drogurilor și distribuitorilor acestora. Comunicarea cu mediul de afaceri, consultarea lui periodică pentru a putea asigura un mediu propice dezvoltării acestuia în condiții de confort și siguranță. Stabilirea priorităților pentru a face din Constanța un oraș verde și curat. Intensificarea eforturilor tuturor autorităților locale pentru atragerea de investitori, având în vedere dezvoltarea economică a orașului. Implicarea autorităților în dezvoltarea educației și sănătății pentru ridicarea calității vieții cetățeanului. Implicarea activă și reală este primul pas pe care îl vom face. Prea multe proiecte au rămas fie pe hârtie, fie nici măcar nu au ajuns acolo. Nu există responsabilitate pentru promisiunile făcute. Întotdeauna de vină a fost CELĂLALT sau ALTCINEVA. Noi venim cu soluții concrete, izvorâte din pregătirea noastră.  Municipiul Constanța are multe nevoi.

Constănțenii vor decide dacă nevoile lor sunt importante sau nu. Asta vom vedea după alegeri. Dacă ne vor vota, înseamnă că proiectele propuse de noi sunt importante pentru ei. Vom vedea daca prefera o minciuna sau adevarul.

Pompiliu Comșa -Ce ar recomanda ca electoratul să voteze PRM-ul?

Victor Cruceru -PRM se afișează cu oameni valoroşi, integraţi în societate şi fără probleme cu legea. Oferta noastră mai vine  cu propunerea desfiinţării sistemului de încălzire centralizat, iar banii economisiţi prin eliminarea subvenţiilor vor fi folosiţi pentru acordarea unui ajutor de 3000 lei pentru familiile cu un venit de sub 6000 lei/lună, pentru achiziţionarea unui sistem alternativ de încălzire. Cele 172 de puncte termice ale RADET vor fi transformate în parcări supraetajate sau, după caz, demolate şi transformate în zone verzi, locuri de joacă sau parcări. Rog constănțenii să nu uite că PRM este matricea patriotismului după apusul erei comunismului. Ceilalți, sunt Copy / Paste. Este timpul refacerii mișcării PRM, mai ales în memoria Tribunului, Corneliu Vadim Tudor!

Pompiliu Comșa -Acum este momentul să ne vorbiți și de colegi din conducerea central.

Victor Cruceru -Dincolo de președintele Victor Iovici, dar și de deputatul Dumitru Viorel Focșa, vocea românilor, unul dintre cei mai activi parlamentari din ultimul mandat, am să insist puțin pe concetățeanul nostru Dorel Constantin Onaca, președinte executive PRM, absolvent al Liceului de Marină Comercială din Constanța, doctor în Drept, avocat al Baroului București și lector universitar. Domnia Sa este și absolvent al Colegiului Național de Apărare secția Securitate și bună guvernare. Eu sunt candidat al acestei formațiuni la Constanța, dânsul la Primăria Capitalei. Lipsit de modestie, pot afima că amândoi avem șanse reale, de aceea îndemn constănțenii să voteze fără nici o reținere Partidul România Mare.

A consemnat Pompiliu Comșa

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult