Pasarela pietonală din stațiunea Mamaia rămâne închisă și în acest sezon estival

Constanța, 4 iulie 2024 – Pasarela pietonală din stațiunea Mamaia nu va fi redeschisă nici în acest sezon estival, în ciuda alocării fondurilor necesare pentru reparații încă de anul trecut. Primăria Constanța a alocat 320.000 de lei pentru repararea acesteia, însă lucrările de reabilitare nu vor fi realizate în viitorul apropiat.

Istoricul problemelor

Pasarela, inaugurată în anul 2012, a necesitat mai multe reparații de-a lungul anilor. În 2019, aceasta a fost închisă pentru lucrări de reparații și întreținere, fiind redeschisă doar temporar. În 2021, lucrările de înnisipare a plajei din Mamaia au determinat îngroparea parțială a pasarelei, iar în 2022 s-a efectuat o expertiză tehnică care a condus la extragerea piloților din zona înnisipată.

Situația actuală

Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat pentru Focus Press că încă se lucrează la obținerea avizelor necesare pentru reabilitare. Deși documentele au fost depuse, nu se știe când vor fi eliberate, astfel că pasarela va rămâne închisă pentru o perioadă nedeterminată.

Planuri de reabilitare

În vara anului 2023, Primăria Constanța a început elaborarea documentației tehnico-economice pentru reabilitarea pasarelei. Contractul, în valoare de 230.000 de lei, TVA inclus, a fost câștigat de firma Mida Expert Proiect SRL și are o durată de 24 de luni.

Finanțare și investiții

Pasarela din Mamaia a fost finanțată inițial în 2012 cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și din bugetul Municipiului Constanța. Investiția totală a fost de aproximativ un milion de euro, conform fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.

Concluzie

Pasarela pietonală din Mamaia, deși o atracție importantă și un punct de acces esențial pentru turiști, va rămâne închisă și în acest sezon estival. Primăria Constanța continuă să lucreze la obținerea avizelor necesare pentru reabilitare, însă data redeschiderii rămâne incertă. Investițiile și eforturile de reabilitare subliniază complexitatea și dificultățile întâmpinate în menținerea infrastructurii turistice a stațiunii Mamaia.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult