Pentru ce este anchetat Valer Kovacs?

Valer Kovacs, un nume devenit sinonim cu profesionalismul și integritatea în Poliția Română, se află sub o avalanșă de acuzații care par mai degrabă un atac împotriva valorilor pe care le promovează decât o sancționare obiectivă a unor fapte concrete. Să detaliem pe scurt aceste acuzații și să încercăm să înțelegem ce se află cu adevărat în spatele lor.

1. Amenda aplicată CNAIR

Una dintre acuzațiile aduse lui Valer Kovacs este aceea că ar fi amendat de prea multe ori Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Dacă privim obiectiv situația drumurilor din România, marcate de accidente rutiere și avarii cauzate de starea precară a infrastructurii, acțiunea sa ar putea fi văzută ca un act de justiție și responsabilitate. Este oare corect să pedepsim un polițist pentru că a sancționat legal o instituție care, prin neglijență, pune în pericol viețile șoferilor? Este de datoria Poliției Române să ridice aceste probleme la nivel de minister și guvern, nu să își sancționeze proprii angajați pentru că și-au făcut treaba.

2. Atingerea imaginii instituției

Se spune că Valer Kovacs ar fi adus atingere imaginii Poliției Române. Este de-a dreptul paradoxal. Într-o perioadă în care imaginea Poliției este terfelită de diverse scandaluri – de la abuzuri în timpul pandemiei, la cazuri celebre precum Caracal sau diverse alte incidente penibile – Valer Kovacs a reușit să readucă încrederea publicului în instituție. El reprezintă imaginea polițistului integru, dedicat cetățeanului, nu a celui corupt sau abuzator. Dacă cineva a ridicat imaginea Poliției Române în ochii publicului, acela este Valer Kovacs, nu cei care îl acuză.

3. Poza cu senatoarea Diana Șoșoacă

O altă acuzație absurdă este aceea că senatoarea Diana Șoșoacă s-a fotografiat cu motocicleta lui Valer Kovacs. Să fim serioși, prezentarea echipamentului poliției către public nu este doar o practică comună, ci și o modalitate de a apropia instituția de cetățeni. Mulți oficiali, inclusiv șefi de IPJ și ISU, s-au fotografiat alături de oameni politici sau în diverse evenimente. De ce ar fi acest lucru o problemă doar în cazul lui Valer Kovacs?

Cuvintele lui Valer Kovacs

În declarația sa, Kovacs subliniază dedicarea și devotamentul său față de această meserie și față de cetățeni. A lucrat din greu, nu a fugit după funcții sau grade, ci a vrut să fie pe teren, printre oameni, ajutându-i. Aceasta este imaginea unui polițist adevărat, un exemplu pentru tânăra generație.

Cuvintele unui om simplu Niciodată nu mi-a fost frică de muncă. Sunt plecat la școală militară de la 19 ani. Am făcut această meserie cu dedicație și devotament față de țară, fără de cetățeni, față de voi toți.

Nu am fugit niciodată după funcții sau grade, nu am avut nevoie. Eu m-am regăsit foarte bine în stradă, între oameni, nu în spatele unui birou.

Am vrut să lucrez acolo, pe autostradă, pe motocicleta de poliție, să ajut oamenii care au nevoie de mine și să fiu un exemplu pozitiv pentru generația nouă.

Nu cred că am cerut mult de la viață.

Dar, dacă cei ce conduc instituția, vor să îmi creioneze destinul într-o altă direcție, după 22 ani de activitate, atunci facă-se voia lui Dumnezeu.

Valer Kovacs este un polițist exemplar, care nu a urmărit funcții sau grade asta putem certifica, ci a dorit să-și îndeplinească misiunea pe teren, în slujba cetățeanului. Declarațiile sale reflectă un angajament profund față de profesie și comunitate. Este timpul ca superiorii să recunoască și să aprecieze adevăratele valori din interiorul Poliției Române și să nu-și mai sancționeze proprii oameni care aduc un plus de imagine instituției. Valer Kovacs merită respectul și sprijinul nostru, nu pedepse nedrepte.

Respect, Valer Kovacs!

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult