Peste 30.000 de turiști pe litoral, în weekend. Mamaia, cea mai aglomerată stațiune

Peste 30.000 de turişti vor fi prezenţi în acest weekend pe Litoralul românesc, gradul de ocupare al hotelurilor de fiind de peste 60%, susţine secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), Corina Martin, potrivit Agerpres.

“Grad mare de ocupare, de 70%, în Mamaia, dar şi în oraşul Constanţa, unde pentru astăzi nu mai sunt camere disponibile în nici un hotel de 4 stele! În urma consultărilor cu reprezentanţii agenţiilor de turism şi cu hotelierii, în acest weekend gradul de ocupare al hotelurilor de pe întregul litoral va fi de peste 60%. Cele mai aglomerate staţiuni sunt acum, la început de vară, Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti”, a transmis Corina Martin.

Potrivit sursei citate, turiştii se bucură în această perioadă de tarife reduse cu cel puţin 60-80% faţă de tarifele de plin sezon, dar şi de facilităţile pentru copii, locuri de joacă, piscine încălzite ori spectacole cu animatori. Pentru cazare cu mic dejun pentru un hotel de trei stele, tariful este între 120 şi 170 de lei, pentru hoteluri de patru stele între 170 şi 250 de lei, iar în zona all-inclusive tarifele sunt cuprinse între 370 şi 500 de lei, preţ valabil pe cameră, pentru două persoane.

“Spectacolele la Delfinariu, vizitele în Parcurile de aventură din sudul Litoralului, plimbarea cu Telegondola Mamaia, croazierele pe mare cu plecare din Portul Tomis, turul deasupra oraşului Constanţa şi a Mării Negre din Roata panoramică şi un dejun sau o cină savuroasă de peşte şi fructe de mare la restaurantele din Marina Tomis a oraşului Constanţa se numără pt printre cele mai solicitate atracţii”, a mai spus secretarul general al federaţiei.

Nu în ultimul rând, festivalurile de stradă, concertele, petrecerile în cluburi şi restaurante sau pe plajă, dar şi multe competiţii sportive atrag către Litoralul românesc un număr foarte mare de turişti şi vizitatori. “În plus, avem un început de iunie extrem de călduros. Meteorologii anunţă 33 de grade Celsius, apa mării este şi ea foarte caldă, deja s-au înregistrat 20 de grade, deci cu cel puţin 4 grade peste media normală. Un debut de sezon surprinzător de bun, dar binemeritat şi îndelung aşteptat de turişti şi de operatorii din industria ospitalităţii de pe Litoral”, a adăugat Corina Martin

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult