Premierul Marcel Ciolacu vine mâine la Constanța

Mâine, pe 15 mai 2024, primul-ministru Marcel Ciolacu va efectua o vizită de lucru în Portul Constanța. Scopul principal al vizitei este participarea la operaționalizarea noii investiții de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naționale Administrația Portului Maritim Constanța.

Alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, se va afla și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Această investiție în infrastructura portuară are o importanță semnificativă pentru economia României, deoarece Portul Constanța este unul dintre cele mai importante noduri logistice ale țării. O infrastructură portuară modernizată și eficientă este esențială pentru creșterea competitivității României în domeniul transporturilor maritime și pentru facilitarea comerțului internațional.

Operaționalizarea acestei noi investiții va contribui la creșterea capacității portului și la îmbunătățirea serviciilor oferite operatorilor portuari și companiilor de transport. De asemenea, va spori eficiența și siguranța operațiunilor portuare, reducând timpii de așteptare și costurile de manipulare a mărfurilor.

Primul-ministru Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vor discuta și evalua progresul proiectelor de infrastructură portuară în curs de desfășurare, precum și planurile pentru viitoarele investiții în acest sector strategic.

Această vizită de lucru reprezintă un angajament ferm al guvernului pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii portuare a României, în scopul de a stimula creșterea economică și de a spori competitivitatea țării pe plan internațional.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult