PREMIILE ANUALE ALE AJTR(Asociația Jurnalistilor de Turism din România)

Iata si laureatii:

  • Premiul de Excelență: Violeta GORGOS, regizor TVR Iași, pentru
    filmul documentar „Călător de serviciu”
  • Premiul „Ioan Slavici”: Denise Ștefania PANCIU, președinte executiv
    al Asociației culturale ce poartă numele autorului „Morii cu noroc”
  • Premiul de Excelență: Nicolae MĂRĂSCU, primar al orașului Panciu,
    pentru contribuția la impresionantele preschimbări ale urbei vrâncene,
    sporindu-i astfel și atracția ca destinație turistică
  • Premiul „Ioan Slavici”: Fănică PANCIU, fost primar al orașului cu
    același nume, neobosit promotor al memoriei marelui clasic al literaturii
    române
  • Premiul „Anda Raicu”: Ovidiu BUTUC, publicist, prozator, autor de
    cronici de neuitat pe platformele on-line, dedicate, în special, tenisului
    de câmp
  • Premiul de Excelență eminentului profesor, geograf, scriitor Silviu
    NEGUȚ, pentru admirabilul volum „77 Fragmente de viață”, apărut la
    Editura Meteor Press, în anul 2023
  • Premiul „Viața ca un Rondel”: Petrică BUTUC, publicist, poet, rafinat
    condeier, președinte al Filialei UZPR Vrancea
  • Premiul Tezaur: Vasile AVĂDĂNEI, Ioan SURDU și Veronica
    ȚĂRAN-BACIU-GEORGESCU, autorii monumentalei lucrări
    „Produsul montan, tezaur gastronomic național”
  • Premiul „Cartea de istorie”: Sebastian CĂTĂNOIU, autorul
    remarcabilei lucrări „Europa de Mijloc, 1919-1939, cronică a
    conflictelor interbelice”
  • Premiul „Cartea care zidește”: David NEACȘU, autorul remarcabilei
    lucrări „Cartea înălțimilor”
  • Premiul „Cartea care zidește”: Laurențiu CONSTANTINESCU,
    autorul lucrării „Badea Cârțan – Fapte și mărturisiri”, apărută în anul
    2023 la Editura CONSTANT – Sibiu
  • Premiul de Excelență: revista Vacanțe la țară, la împlinirea a 20 de ani
    de activitate jurnalistică în slujba promovării comorilor universului rural
  • Premiul „Dulce Bucovină”: Ioan IȚCO, neobosit apărător al identității
    și unității neamului nostru în acest înjumătățit ținut românesc
  • Premiul „Scripta manent”: Daniel DIEACONU, pentru „Ecoul
    Munților”, revista săteanului trăitor la înălțimi alpine, ca și pentru
    organizarea, anterioară, a celor 5 ediții ale Festivalului Haiducilor din
    Grințieș-Neamț
  • Premiul de Excelență: acad. Gheorghe PĂUN, întemeietorul publicației
    „Curtea de la Argeș,” ziditor al minunatului „Pod de reviste” între
    România și Basarabia
  • Premiul „Fotografia ca viață, viața ca fotografie”: Nicolae CRISTEA,
    inspirat artist al clipelor transformate în mici eternități
  • Premiul „La fața locului”: Gheorghe CRIȘAN, pentru serialul de
    comentarii-reportaje „Timișoara 2023, Capitală Culturală Europeană”,
    publicat în revista România pitorească
  • Premiul „Librarul călător”: Mihaela-Alina RADU, pentru
    impresionanta activitate pe care o desfășoară la Librăria AGIR și în…
    Carpații României, ca pasionată iubitoare a potecilor alpine
  • Premiul: „Turismul ca școală, turismul ca viață”: Condor Club Arad,
    coordonat de prof. dr. Dorel GUREANU, la împlinirea a 4 decenii de
    impresionantă activitate montană și ecologică, desfășurată în chip
    exemplar de membrii săi – elevi de gimnaziu, liceeni, studenți
  • Premiul de Excelență: Dănuţ UNGUREANU, organizatorul, la Vatra
    Dornei, al Conferinţei ştiinţifice internaţionale “Tourism and Rural
    Space in National and International Context”, aflată la ediția a 25-a
  • Premiul „De la Nistru pân’ la Tisa”: Liviu PETRINA, un admirabil
    sprijinitor și apărător al cuvântului românesc tipărit în publicațiile din
    teritoriile noastre aflate sub ocupație străină
  • Premiul „Rădăcinile nu putrezesc niciodată”: Asociația Satul
    Sustenabil pentru excepționala lucrare „Cufărul Borleștiului”, album de
    cămăși și izvoade, cusute de generațiile de ieri și de azi, ce cuprind
    „Altița ulițelor din Borlești”-Neamț
  • Premiul „Veșnicia s-a născut la sat”: Asociaţia „Zestrea Bisoceană”,
    Bisoca-Buzău, președinte Aura CĂȘARU, pentru promovarea tradiţiilor
    și specificului rural al localităţii Bisoca prin activităţi educaţionale și
    prin Punctul Gastronomic Local – „Casa Zestrea Bisoceană”
  • Premiul „Veșnicia s-a născut la sat”: Doru, Mariana și Cătălin ONIGA,
    proprietarii Pensiunii „Steaua Dunării”, Eșelniţa-Mehedinţi, pentru arta
    împletirii ospitalităţii cu gastronomia specifică și varietatea formelor de
    agrement în Clisura Dunării
  • Premiul de excelență: Asociația Națională pentru Turism Rural,
    Ecologic și Cultural (ANTREC) la împlinirea a 30 de ani de fructuoasă
    existență
  • Premiul „Ctitorii turistice”: Olimpic Internațional Turism SRL, familia
    George Sorin, Mihaela și Mădălina NICOLESCU, pentru calitatea și
    prestigiul pe care le-au imprimat industriei românești a călătoriilor
  • Premiul „Ctitorii turistice”: Cristina TIMIȘ și „Casa Timiș”, Chițorani-
    Ploiești, o veritabilă carte de vizită pentru industria ospitalității
    românești așa cum ne-o dorim
  • Premiul de Excelență d-lui Alin BURCEA, co-fondator, fost și actual
    președinte al ANAT, CEO Paralela 45, unul dintre liderii turismului
    românesc
  • Premiul de excelență: Cristina ȘERBĂNESCU, CCIB, pentru
    remarcabila implicare întru promovarea Bucureștiului ca destinație
    turistică
  • Premiul „Glasul roților de… autocar”: Maria VOICULESCU, manager
    SC Transpomar SRL-București

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult