Primăria Constanța îi premiază pe cei care au împlinit 80, 90 sau 100 de ani, precum și cuplurile care sărbătoresc „nunta de aur”

xr:d:DAEnnpaHdmI:480,j:31341101052,t:22072303

Primăria Municipiului Constanța continuă să își arate aprecierea față de seniorii orașului printr-un gest de respect și recunoștință. În această săptămână, 168 de vârstnici care au depus cereri în cursul lunii august vor primi acasă, prin mandat poștal, sumele oferite de administrația locală.

Din această categorie fac parte 100 de persoane care au împlinit vârsta de 80 de ani, 21 de persoane care au ajuns la vârsta venerabilă de 90 de ani și 47 de cupluri care sărbătoresc „nunta de aur”, adică 50 de ani de căsnicie. Primăria Constanța acordă următoarele premii financiare:

  • 300 de lei pentru cei care au împlinit 80 de ani,
  • 500 de lei pentru seniorii care au ajuns la 90 de ani,
  • 1.000 de lei pentru cei care au împlinit centenarul,
  • 300 de lei pentru cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie.

Procedura de solicitare a premiilor

Pentru a intra în posesia acestor sume, constănțenii care se încadrează în criteriile stabilite trebuie să depună următoarele documente:

  • Cerere tip;
  • Copie conform cu originalul a certificatului de naștere;
  • Copie conform cu originalul a cărții de identitate;
  • Copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie (pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie);
  • Declarație pe propria răspundere din care să reiasă faptul că documentele sunt conforme cu originalul (doar pentru cererile trimise în format electronic).

Aceste documente pot fi trimise pe adresele de e-mail primarie@primaria-constanta.ro sau cic@primaria-constanta.ro. Alternativ, ele pot fi depuse fizic la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr. 116 C (în incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în următoarele intervale orare:

  • Luni, marți, miercuri și vineri: 08:30 – 16:30,
  • Joi: 08:30 – 18:30.

Condiții de eligibilitate

Pentru a beneficia de premiile oferite de Primăria Constanța, este important de reținut că cererile nu se primesc înainte de data aniversării. De asemenea, în cazul cuplurilor care sărbătoresc „nunta de aur”, ambii soți trebuie să fie în viață.

Primăria își dorește să le ofere seniorilor constănțeni nu doar un sprijin financiar, ci și un simbol al respectului comunității față de contribuțiile lor de-a lungul anilor. Prin acest gest, autoritățile locale doresc să sublinieze importanța valorilor și a tradițiilor cultivate de-a lungul unei vieți dedicate familiei și comunității.

Pentru orice informații suplimentare, cei interesați pot contacta Centrul de Informare pentru Cetățeni la numărul de telefon 0241/485.533.

Această inițiativă se înscrie în eforturile Primăriei Constanța de a sprijini și onora seniorii, recunoscându-le meritele și oferindu-le un strop de bucurie și recunoștință la momentele speciale din viața lor.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult