Primăria Constanța: Programul RESPECT este destinat exclusiv persoanelor care au achitat la timp taxe la bugetului local

Informare privind Programul „RESPECT” – Plata Taxelor și Înscrierea în Program pentru Anul 2024

Primăria Constanța informează cetățenii că, pentru a beneficia de programul social „RESPECT”, este necesar ca persoanele interesate să achite la timp sumele datorate bugetului local. Conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, data de 30 septembrie 2024 marchează încheierea celui de-al doilea trimestru de plată a taxelor și impozitelor locale. Plata acestor taxe și impozite reprezintă o condiție esențială pentru acordarea tichetelor valorice pe suport electronic (card) aferente Programului „RESPECT”.

Condițiile de acordare a tichetelor valorice:

Pentru a beneficia de tichetele valorice acordate prin Programul „RESPECT”, cetățenii trebuie să respecte termenele legale de plată și să își achite impozitul datorat pe clădiri, teren, mijloace de transport, precum și alte taxe locale, inclusiv cele pentru cimitir. Nerespectarea acestor termene poate conduce la pierderea dreptului de a beneficia de acest program social.

Înscrierea în Programul „RESPECT” pentru anul 2024

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” se depun în perioada 1-20 ale fiecărei luni, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 24/2016. Programul se adresează persoanelor care se încadrează în una dintre următoarele categorii:

  1. Pensionari sau persoane indemnizate în baza legilor speciale, cu venituri lunare nete mai mici sau egale cu 2.024 lei;
  2. Persoane fără venit, care împlinesc în anul de referință vârsta de 60 de ani;
  3. Persoane cu handicap grav sau accentuat;
  4. Persoane care beneficiază de venit minim de incluziune, conform Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;
  5. Alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință, pe baza unei anchete sociale.

Documentele necesare pentru înscriere:

Pentru înscrierea în cadrul Programului „RESPECT”, solicitanții trebuie să prezinte următoarele documente:

  • Cerere tip;
  • Act de identitate valabil (CI/BI/CIP/CN);
  • Documente justificative privind veniturile, în funcție de caz.

Modalități de depunere a cererilor și documentelor necesare:

Cererile și documentele necesare se pot depune prin următoarele modalități:

  • Fizic, la Punctul de lucru al Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (D.G.A.S.) din strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4, în intervalul de lucru: Luni – Joi, orele 08:00 – 16:30, și Vineri, orele 08:00 – 14:00.
  • Online, pe platforma D.G.A.S. Constanța, la adresa: cereri.dgas-ct.ro.

Ghidul de utilizare a platformei online pentru crearea contului și adăugarea cererilor-declarații poate fi accesat pe site-ul D.G.A.S. Constanța.

Informații suplimentare:

Pentru detalii suplimentare, cetățenii pot contacta Serviciul de sprijin comunitar și evenimente sociale la numărul de telefon 0341.448.530. De asemenea, modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau alte schimbări trebuie comunicate în scris Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, în termen de 10 zile.

Primăria Constanța încurajează cetățenii să respecte termenele de plată și să se informeze corespunzător pentru a beneficia de suportul oferit prin Programul „RESPECT”.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult