Profesor de top de la Carnegie Mellon: „Nicușor Dan este super-geniul care pune matematica în slujba oamenilor”

Po-Shen Loh, profesor la reputata universitate Carnegie Mellon și fost antrenor al echipei SUA la Olimpiada Internațională de Matematică, îl descrie pe noul președinte al României drept „o persoană remarcabilă, un super-geniu al rezolvării problemelor de matematică, dar și un om amabil și prietenos, cu picioarele pe pământ”. Într-o postare publică, academicianul subliniază că Nicușor Dan îmbină „inteligența analitică excepțională” cu „empatia și atenția reală față de perspectiva interlocutorului”, calități rare și esențiale pentru leadershipul secolului XXI.

Profesorul își amintește întâlnirea cu Nicușor Dan pe vremea când acesta era primar al Bucureștiului, observând „agerimea minții” și capacitatea de a asculta înainte de a decide. „Nu știe doar matematică; știe să lucreze cu natura umană”, notează Loh, evocând modelul altui matematician devenit lider de stat, Lee Hsien Loong.

În opinia sa, lumea are nevoie de mai mulți lideri care să combine „analiza riguroasă cu inteligența emoțională și carisma de a inspira”. Exemplul lui Nicușor Dan arată că performanța în matematică poate fi transformată într-un instrument de guvernare modernă și orientată spre oameni, demonstrând că logica, empatia și spiritul civic pot rezolva ecuațiile complexe ale societății.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult