Putin continuă tactici agresive în Ucraina, estimează SUA

Directorul Național al Informațiilor, Avril Haines, a declarat joi că Președintele rus Vladimir Putin pare să continue tactici agresive în Ucraina, iar șansele pentru încheierea rapidă a conflictului sunt reduse.

Potrivit lui Haines, Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii ucrainene pentru a împiedica mutarea armelor și trupelor de către Kiev, pentru a încetini producția de apărare și pentru a forța Ucraina să intre la negocieri.

„Tacticile din ce în ce mai agresive ale lui Putin împotriva Ucrainei, cum ar fi loviturile asupra infrastructurii de electricitate a Ucrainei, sunt menite să inducă Ucrainei impresia că prin continuarea luptei nu va face decât să sporească pagubele și că nu are nicio cale plauzibilă spre victorie”, a explicat Haines.

Aceasta a subliniat că este probabil ca aceste tactici agresive să continue și că este puțin probabil ca războiul să se încheie prea curând.

În cadrul audierii sale în Comisia pentru Serviciile Armate din Senatul SUA, Haines și generalul-locotenent Jeffrey Kruse au discutat despre amenințările cu care se confruntă Statele Unite în 2024.

China și relațiile cu SUA

Referitor la China, Haines a explicat că liderii chinezi se așteaptă la instabilitate în relațiile cu Statele Unite, dar vor încerca să mențină o anumită stabilitate, deoarece prioritatea lor principală este economia, care întâmpină dificultăți.

„China se orientează către producție și inovație tehnologică, în loc să aplice politici de stimulare a cheltuielilor de consum sau de încurajare a investițiilor”, a spus Haines.

Cu toate acestea, agențiile de informații americane evaluează că China va limita represaliile economice împotriva SUA pentru a nu afecta economia internă, mai ales având în vedere scăderea semnificativă a investițiilor străine directe în China.

Xi Jinping și liderii de vârf din China sunt din ce în ce mai îngrijorați de capacitatea SUA de a perturba obiectivele tehnologice ale Chinei, dar vor fi mai reținuți în răspunsurile lor pentru a evita escaladarea conflictului.

Este evident că tensiunile persistă între Statele Unite, Rusia și China, iar evoluțiile geopolitice din aceste regiuni vor influența politica externă și securitatea globală în lunile următoare.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult