Relația tensionată dintre un tată în vârstă de 77 de ani și fiul său de 52 de ani din Hârșova a ajuns în atenția autorităților, ducând la diverse incidente și acțiuni în instanță.

Într-un incident, tatăl a fost suspectat de furtul unei biciclete aparținând fiului său. Cu toate că inițial a negat implicarea, ulterior a indicat locul unde se afla bicicleta. Deși a încercat să îndrepte acuzațiile către fiul său, investigația a relevat că vârstnicul este responsabil de furt. În ciuda acestui fapt, datorită vârstei sale înaintate și absenței de antecedente penale, magistrații Judecătoriei Mangalia au decis să-i acorde doar un avertisment.

Conflictul dintre cei doi bărbați este alimentat de divergențe legate de locuință și de presupusa lipsă de sprijin financiar din partea fiului.

În trecut, tatăl a fost supus unor ordine de protecție din cauza unui incident în care a lovit fiul cu o piatră în cap, iar ulterior a fost trimis în judecată pentru violență în familie.

În altă dispută, fiul a contestat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil semnat de părinți, cerere care a fost respinsă de magistrați.

Aceste conflicte repetate au dus la transferul unor cazuri către Judecătoria Mangalia, deoarece judecătorii de la Judecătoria Hârșova s-au abținut din cauza frecvenței acțiunilor legale.

Da, este extrem de trist și de dăunător atunci când părinții se implică în acte de violență împotriva copiilor lor. Relația dintre părinți și copii ar trebui să fie una bazată pe iubire, înțelegere, și respect reciproc. Orice formă de abuz sau violență, fie fizică, emoțională sau verbală, poate cauza traume serioase copiilor și poate afecta negativ dezvoltarea lor emoțională și psihologică.

Este esențial ca părinții să ofere un mediu sigur și iubitor pentru copiii lor și să îi educe într-un mod care să promoveze respectul, comunicarea sănătoasă și rezolvarea pașnică a conflictelor. În cazul în care există violență sau abuz în familie, este important să se caute ajutor și intervenție profesională cât mai curând posibil, pentru a proteja copiii și a încerca să se restabilească pacea și siguranța în familie.

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult