Resursa umană e una din problemele Ucrainei pe măsură ce războiul de agresiune declanșat de Rusia se prelungește.

Politica Rusia în ceea ce privește resursa umană nu s-a schimbat cu mult față de acum aproape 85 de ani. Rusia dispune de un număr mare de cetățeni ce pot fi mobilizați și nu s-a ferit să îi arunce în luptă cu obiectivul de a copleși numeric adversarul, o tactică ce sacrifică soldatul. La Mariupol sau Bahmut, Moscova a continuat asediul în pofida faptului că soldații ruși deveniseră carne de tun.

Concomitent Moscova a crescut drastic cheltuielile pentru apărare din 2022 la 6% din PIB-ul național în bugetul 2024. Această creștere face parte dintr-un efort mai amplu al Kremlinului de a-și direcționa economia, în special industria de apărare, pentru susținerea armatei.

Ucraina, pe lângă faptul că și-a adaptat standardele de luptă la valorile occidentale unde resursa umană e primordială, are și dezavantajul nu doar al tehnicii de luptă inferioare, dar și cel demografic, al numărului de soldați pe care îi poate mobiliza.În acest sens în luna aprilie Parlamentul ucrainean a adoptat un proiect de lege care intensifică mobilizarea în forţele armate, proiect considerat controversat deoarece nu include un termen de lăsare la vatră pentru militari.

Dat fiind că întâmpina dificultăţi în recrutarea voluntarilor, Ucraina a extins mobilizarea, reducând vârsta celor care pot fi încorporaţi de la 27 la 25 de ani.

Ucraina a dezvăluit numărul de militari pe care îi poate mobiliza în perioada următoare

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucraina a intensificat actualizarea datelor personale în aplicația Rezerva + iar în prezent aproximativ 2.3 milioane de cetățeni pasibili de serviciu militar și-au actualizat datele, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, sublocotenentul Dmytro Lazutkin, în cadrul emisiunii „Army TV”, potrivit agenției ucrainene Unian .

Și, potrivit oficialului ucrainean, din cei 2.3 milioane, 1.1 milioane sunt eligibili pentru a fi recrutați. Așadar, Ucraina poate în acest moment apela la peste un milion de militari. Sigur, nu e un proces care să se întâmple peste noapte.

„E o informație importantă pe care o furnizez. Adică 1.100.000 de cetățeni pot fi mobilizați, în consecință să intre în rândurile Forțelor de Apărare ale Ucrainei”, a punctat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kiev.

„Este clar că în zilele următoare ei nu vor putea ajuta militarii care azi ne apără țara, dar în viitor este foarte important să îi avem pentru că e vorba de îmbunătățirea evidențelor militare. Țara trebuie să știe pe cine se bazează pentru a o apăra”, a conchis acesta.

Oficialul nu a avansat un număr al celor care urmează să fie mobilizați. În mod cert e vorba de un proces etapizat, aceștia urmând să treacă prin programe de pregătire.

Pierderile de ambele părți de la declanșarea invaziei pe scară largă sunt uriașe. Deși ucrainenii susțin că Rusia a pierdut până în prezent peste 530.000 de soldați, în martie Secretarul american al Apărării Lloyd Austin declara că estimările Pentagonului indică faptul că Rusia a înregistrat pierderi de peste 315.000 de militari de la începutul invaziei. SURSA: defenseromania.ro

Related posts

Și totuși sarmaua?!…Sarmaua dom’le!… e românească sau turceasca? Ce întrebare năroadă! Cum să fie turcească , mai ales cea așezonată cu slăninuță de porc crescut în bătătură! Păi unde ai mai văzut dumneata turc mahomedan, să înfulece sărmălute’n foi de viță și mustind a unturică de purcel? Și apropo de înfulecat. Se cam exagerează…cum că moldovenii și mai ales cei din Iași ar fi hulpavi la sarmale!Că dacă am avut pe unul mai pântecos, Nică a lui Ștefan a Petrei,gata acum toți suntem fanii lui Flămânzilă? Adevăru-i că tălica Ion a cam exagerat la hanul,,Trei sarmale”.Adicătălea ce înseamnă 3 sărmăluțe în foi de viță infășurate strâns…Chiar înăbușite în smântână tot n-ajung nici pe o măsea.Așa că povestitorul a sugerat modificarea firmei de la han.Păi nu-i mai corect ,,La trei oale cu sarmale”.Cum să atragi mușteriu cu trei amărâte de sărmăluțe anemice! Dar revenind la tradițiile noastre…Turcii…nu și nu că sarmaua este a lor! Că ei au învelit orezul în nu știu ce și de aici a început plagiatul! Pân’ la urmă am dat- o la pace recunoscând că aici în Balcani am împrumutat fiecare rețetele unii de la alții și avem acum fiecare sarmaua lui.Iar noi moldovenii de la Iași am mai adăugat la urmă o stropeală cu licoare de Cotnari.Iacă așa ghini! Și mă rog turcul cu treaba lui și cu ceaiul de măghiran!

Păzea! Vin turcii! Da nu fugiți bre! Chiar dacă vin înarmați până în dinți…cu baclavale, șuberek, sarailie și alte turcisme! Când? Pe 25,26 și 27 iulie a.c. Unde atacă? La Iași în Parcul Expoziției din Copou.Scop? Caritabil! Cine poate să ajute cumpărând produsele expuse să o facă! Știm cu toții câte au pătimit de la cutremure vijelii și altele.Hai bre să dăm o mână de ajutor!

O lume frământată!…Cu accente tragice, învolburate până aproape de autodistrugere.Pe ici pe colo mai răzbat timide câteva accente de speranță verde inchis,înghițite rapid de hăul întunecat.Totul se zvârcolește nevrotic ca în tablourile lui Van Gogh.Și toate acestea cu o insuportabilă claritate.Dureros de clare și palpabile, spaimele ne pătrund ființa instantaneu.Și totuși lumina își face loc și se încleștează într-o luptă pe viață și pe moarte cu întunericul.Oare vom reuși să-l învingem? În această cheie înțeleg eu să ,, citesc” acest superb peisaj marin al maestrului Petru Asimionese. Cu admirație Ioan Bodea.

🍪 Această gazetă folosește cookie-uri. Nu pentru a te urmări, ci pentru a funcționa corect, a-ți arăta conținut relevant și a înțelege cum este folosit site-ul. Acceptând cookie-urile, susții funcționarea presei independente și ne ajuți să rămânem liberi. Mai mult